Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 17:42

Αγώνες Στίβου και Κολύμβησης νεφροπαθών-μεταμοσχευμένων με μήνυμα για τη δωρεά οργάνων

Ρούλα Τσάμη Αρκά, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόοπουλος, Γιάννης Αρκάς, Θανάσης Αναχουρλής Ρούλα Τσάμη Αρκά, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόοπουλος, Γιάννης Αρκάς, Θανάσης Αναχουρλής

Για πολλούς λόγους είναι σημαντική η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας να στηρίξει την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων και να χρηματοδοτήσει ουσιαστικά την πραγματοποίηση στην Καλαμάτα των Πανελλήνιων Αγώνων Στίβου και Κολύμβησης, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν αύριο,  Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Και ο πιο σημαντικός λόγος είναι αυτός που υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Νεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων “Φοίνικας”, Αθανάσιος Αναχουρλής, ότι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις στην περιφέρεια μεταδίδεται το μήνυμα της δωρεάς οργάνων και πως έστω και ένας συνάνθρωπος αν γίνει δωρητής τότε το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο…

Τους εκπροσώπους της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων χαιρέτησε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που σημείωσε ότι οι Πανελλήνιοι Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν αύριο είναι σημαντικοί και προβάλλουν και την πόλη, γιατί μέσα από αυτούς θα προκληθούν οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους παγκόσμιους αγώνες. Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας πάντα στηρίζει εκδηλώσεις που υπηρετούν τον αθλητισμό. 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ρούλας – Τσάμη Αρκά, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και των συνεργατών της προς το δήμαρχο, για την υποστήριξή του. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε πως ο Δήμος θέλει να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για την φιλοξενία στην πόλη και ευρωπαϊκών αγώνων νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων. Ακόμη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε ότι η Καλαμάτα είναι μια τέτοια πόλη και πως όλοι με τους οποίους συνεργάζεται είναι πολύ εξυπηρετικοί. 

Ο Γιάννης Αρκάς, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέας, αναφέρθηκε στην λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Ομοσπονδία και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. 

Ο Αθανάσιος Αναχουρλής είπε ότι στους αγώνες στίβου θα λάβουν μέρος περίπου 45 αθλητές (είχε προγραμματιστεί να αγωνιστούν περισσότεροι αλλά τους εμπόδισε ο κορονοϊός και η γρίπη) και εννιά αθλητές στους αγώνες κολύμβησης. Είπε ότι στο στίβο γίνονται όλα τα αγωνίσματα εκτός από το άλμα εις μήκος, διότι οι μεταμοσχευμένοι είναι επικίνδυνο να πηδούν. 

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος επέδωσε στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας το αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και ένα βιβλίο, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας του πρόσφεραν τα δικά τους αναμνηστικά δώρα. 

Στ.Μ.