Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 03:00

Εις υγείαν! Γευσιγνωσία οίνου και ποτών χθες και σήμερα σειρά έχει το ελαιόλαδο και η χοντρολιά

Ο Γιώργος Καλλικούνης, της ιστορικής και πολυβραβευμένης ποτοποιίας της Καλαμάτας, μίλησε για την ιστορία του ποτού στην ανθρωπότητα Ο Γιώργος Καλλικούνης, της ιστορικής και πολυβραβευμένης ποτοποιίας της Καλαμάτας, μίλησε για την ιστορία του ποτού στην ανθρωπότητα

ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  

Γευσιγνωσία ελαιολάδου και χοντρολιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 26 Νοέμβρη, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο πλαίσιο των Ημερών Τοπικής Γαστρονομίας του Δήμου Καλαμάτας. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία οίνων, ποτών και αποσταγμάτων, στον ίδιο χώρο. Από τις αρχές της εβδομάδας μέχρι και αύριο, Κυριακή, πάντα στο πλαίσιο των Ημερών Τοπικής Γαστρονομίας, καταστήματα εστίασης της Καλαμάτας προσφέρουν “set menu” με μεσσηνιακές συνταγές και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, σε ελκυστικές τιμές. 


Νίκος Μαλαπέτσας, Παντελής Δρούγας, Τάσος Αγγελής, Βαγγέλης Ξυγκώρος, Θανάσης Βασιλόπουλος

Νίκος Μπασακίδης

Νίκος Μαλαπέτσας

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία έχει διοργανώσει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας. Σκοπός είναι η εκδήλωση να καθιερωθεί και να αναδείξει την τοπική γαστρονομία ως ένα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. 

Στη γευσιγνωσία οίνου, ποτών και αποσταγμάτων χθες το βράδυ έκαναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον τουρισμό Νίκος Μπασακίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, ο Νίκος Κουτσούκος από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου και η Γεωργία Κουτσούκου από τη Μπριγάδα/Slow food. Ο Γιώργος Καλλικούνης, από την ιστορική και πολυβραβευμένη ποτοποιία της Καλαμάτας μίλησε για την ιστορία του ποτού. 

Στο χώρο της Αγοράς οινοποιεία και ποτοποιίες πρόσφεραν τα προϊόντα τους για γευσιγνωσία. Επίσης ο Δήμος Καλαμάτας παρουσίασε το τουριστικό του λογότυπο και αναμνηστικό ποτήρι κρασιού. 

Στ.Μ.