Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 20:55

Την πρώτη προεκλογική εκδήλωση ετοιμάζει ο δήμαρχος, εντείνουν τις προσπάθειές τους Τζαμουράνης και Μπουζιάνης

Θανάσης Βασιλόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Παύλος Μπουζιάνης, Βασίλης Κοσμόπουλος Θανάσης Βασιλόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Παύλος Μπουζιάνης, Βασίλης Κοσμόπουλος

Τη πρώτη του προεκλογική εκδήλωση ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της Kalamata Journal, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Θα πραγματοποιηθεί σε μεγάλη αίθουσα της Καλαμάτας. Οι δημοτικές εκλογές θα διενεργηθούν τον Οκτώβριο του 2023, αν και έχουν αρχίσει και πάλι να κυκλοφορούν σενάρια περί πιθανής αναβολής, κάτι που είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, μέχρι που το Φθινόπωρο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έκλεισε το θέμα, λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στην ημερομηνία που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε ένα βαθμό έχει καταφέρει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι το μεγάλο φαβορί. Και αυτή την εντύπωση θέλει να εδραιώσει ξεκινώντας από νωρίς την προεκλογική κούρσα. Έτσι λοιπόν ετοιμάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μεγάλη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, με σκοπό να παρουσιάσει το έργο του, το βαθμό στο οποίο έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές του δεσμεύσεις και να ζητήσει τη στήριξη των ψηφοφόρων για να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Φυσικά θα υπογραμμίσει την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους κατοίκους της. Πληροφορίες λένε ότι στην εκδήλωση πιθανόν θα παραβρεθούν πρόσωπα που θα τον στηρίξουν στην προσπάθειά του, ενδεχομένως και ως υποψήφιοι στο συνδυασμό του, τα οποία μάλιστα προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είχε συνάντηση με τους αιρετούς που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του ή με άλλους συνδυασμούς αλλά στηρίζουν τη δημοτική αρχή. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, όλοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στον Θανάση Βασιλόπουλο και τη διάθεσή τους να είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιό του. 

Την υποψηφιότητά του έχει δηλώσει ακόμη ο Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος από καιρό έχει ξεκινήσει επαφές με πρόσωπα που είναι γνωστά στην κοινωνία της Καλαμάτας, έχουν άποψη για την ανάγκη αλλαγής της διοίκησης στο Δήμο Καλαμάτας και την αλλαγή πορείας που πρέπει να χαράξει ο Δήμος. Ο Βασίλης Τζαμουράνης θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη για την πραγματοποίηση δημόσιας προεκλογικής εκδήλωσης, ενώ αναμένει την άποψη των κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποψηφιότητά του. Πάντως ο συνδυασμός του δεν θα απευθύνεται στους ψηφοφόρους μόνο αυτών των δύο κομμάτων, αφού επιδιώκει να έχει υποψήφιους στο συνδυασμό του από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, όπως είχε και στις εκλογές του 2019. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν κινηθεί για τη δημιουργία κάποιου συνδυασμού, στο Δήμο Καλαμάτας, με θέσεις που θα απηχούν τη γραμμή του κόμματος στο αυτοδιοικητικό επίπεδο. Οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε κομματική σύσκεψη για τις δημοτικές εκλογές, ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα και δεν έγινε συζήτηση για συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το διάλογο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καλαμάτας στον οποίο συμμετείχαν στελέχη του στις προηγούμενες εκλογές. Πρόκειται για τις παρατάξεις του Μανώλη Μάκαρη, του Βασίλη Κοσμόπουλου και του Βασίλη Τζαμουράνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εμπλακεί ως κόμμα σε αυτό το διάλογο αλλά οι παρατάξεις να αποφασίσουν οι ίδιες αν και πως μπορούν να δημιουργήσουν ένα σχήμα νίκης για το Δήμο Καλαμάτας. 

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι υπέρ της επιλογής να μη δώσει χρίσματα σε Δήμους και δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς, γιατί τα στελέχη του έχουν τα δικά τους κριτήρια για το ποιους στηρίζουν. Αυτό που συνέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα συμβεί και στο Δήμο Καλαμάτας, ότι δηλαδή κάποια στελέχη θα στηρίξουν το προοδευτικό ψηφοδέλτιο και άλλα το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με πρόσωπα που έχουν ρόλο στην κομματική οργάνωση. 

Ο Παύλος Μπουζιάνης επίσης θεωρεί ότι είναι ακόμη νωρίς για ανακοινώσεις. Η επιθυμία του να ηγηθεί αυτοδιοικητικής ομάδας για τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή, δεν πρόκειται όμως να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος απλά για να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Η προσπάθειά του εντείνεται προκειμένου να συγκροτηθεί ευρεία ομάδα που θα πλαισιώσει τη δική του προσπάθεια, η οποία σε ένα βαθμό έχει πάρει σάρκα και οστά ωστόσο ο ίδιος επιδιώκει αυτή η προσπάθεια να αναπτύξει μεγαλύτερη δυναμική. Ο Παύλος Μπουζιάνης νιώθει έντονη την ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο Καλαμάτας, θεωρεί ότι ο ίδιος με την ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει και δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθειά του. 

Σημειώνεται, τέλος, σε ότι αφορά τον Βασίλη Κοσμόπουλο, πως το επόμενο διάστημα, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, θα ανακοινώσει τις δικές του αποφάσεις για το μέλλον του στα δημοτικά πράγματα. Η απόφαση του Βασίλη Κοσμόπουλου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι πρόσωπο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τα μέλη της παράταξής του και η απόφασή του οπωσδήποτε θα τα επηρεάσει καθώς θα κληθούν να λάβουν και τις τις δικές τους αποφάσεις. 

Στις εκλογές θα κατέβει, φυσικά, και η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Στ.Μ.