Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 19:30

Την πρόταση συνεργασίας της εξωκοινοβουλευτικής και της κοινοβουλευτικής αριστεράς παρουσίασε ο Δημ.Στρατούλης

Την πρόταση συνεργασίας της εξωκοινοβουλευτικής και της κοινοβουλευτικής αριστεράς παρουσίασε ο Δημ.Στρατούλης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  

Την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς για την εκλογική συνεργασία με τους πολιτικούς φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, παρουσίασε ο Δημήτρης Στρατούλης χθες το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου καλαμάτας, στην παρουσία του βιβλίου του “8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα” και το οποίο αναφέρεται στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, μέχρι τη “συνθηκολόγηση” της ηγεσίας, όπως τονίστηκε, την μετατροπή του “όχι” στο δημοψήφισμα σε “ναι” και την υπογραφή του νέου μνημονίου…

Ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι η εκλογική αυτή συνεργασία πρέπει να συμφωνηθεί για να υπάρχει μια ισχυρή δύναμη στη Βουλή που θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Χουντής, πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός, ο Κρίτων Αρσένης (με τηλεδιάσκεψη), βουλευτής και η Αναστασία Σταυροπούλου δικηγόρος που κατάγεται από τη Μεσσηνία. Το συντονισμό έκανε ο Θανάσης Πετράκος, πρώην βουλευτής, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Δήμητρα Δημοπούλου, φιλόλογος. 

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου αναφέρθηκαν ντοκουμέντα από την περίοδο της πρώτης κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικές μαρτυρίες από όλους τους ομιλητές, σύμφωνα με τις οποίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από δική της επιλογή και παρά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος “συνθηκολόγησε” προδίδοντας την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι εργαζόμενοι. Το μέλλον του λαού της χώρας είναι υποθηκευμένο για πολλές δεκαετίες, τόνισαν οι ομιλητές, όμως ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε πως έχει την ελπίδα ότι η νέα γενιά θα ορθώσει το ανάστημά της και να κάνει τις ανατροπές για να βγάλει ο λαός τη θηλιά από το λαιμό του. Σημείωσε όμως ότι η νέα γενιά θα υποστηριχτεί στην προσπάθειά της αυτή από την εκλογική συνεργασία που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά, της οποίας γενικοί γραμματείς είναι ο Δημήτρης Στρατούλης και η Μαριάνα Τσίχλη. 

Στ.Μ.