Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 02:04

Στον περιφερειάρχη η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ την επομένη της απόφασης επέκτασης της αστικής περιοχής στη Θουρία

Γιώργος Πετρουλάκης, Παναγιώτης Νίκας, Γιάννης Κάντζας Γιώργος Πετρουλάκης, Παναγιώτης Νίκας, Γιάννης Κάντζας

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο πρόεδρος και το μέλος της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιάννης Κάντζας και Γιώργος Πετρουλάκης αντίστοιχα, την επομένη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία, ώστε να επεκταθεί και η αστική συγκοινωνία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο, για το οποίο η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θεωρεί ότι δεν συντρέχουν ούτε οι προϋποθέσεις ούτε και αντικειμενικοί λόγοι για την ικανοποίησή του από την Περιφέρεια, δεν γίνεται καμία αναφορά στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σχετικά με τη συνάντηση αυτή…

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον πρόεδρο του πιο πάνω φορέα Γιάννη Κάντζα και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Πετρουλάκη συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την μεταφορά των μαθητών.

Τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να επεκταθεί και για τις Περιφέρειες ο υφιστάμενος νόμος που δίνει στους δήμους τη δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ για την διενέργεια δρομολογίων σε “άγονες” γραμμές.

Τέλος, εξετάστηκε και η δυνατότητα διεκδίκησης ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου -στις γραμμές Μεσσήνης και Θουρίας για τη Μεσσηνία, Ναυπλίου, Αργους και Μυκηνών για την Αργολίδα και Κορίνθου, Λουτρακίου και Ισθμού για την Κορινθία”.