Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 00:36

Οι πέντε στόχοι του Δήμου Καλαμάτας για το 2023 - Παρουσίαση από το δήμαρχο στη δεξίωση για την Υπαπαντή

Οι πέντε στόχοι του Δήμου Καλαμάτας για το 2023 - Παρουσίαση από το δήμαρχο στη δεξίωση για την Υπαπαντή

Τους πέντε στόχους της δημοτικής αρχής για το Δήμο Καλαμάτας το 2023 παρουσίασε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην ομιλία του χθες, στο γεύμα προς τους επίσημους προσκεκλημένους του για τον εορτασμό της Υπαπαντής, στο ξενοδοχείο “Elite”. Είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος:

“Στην αναπτυξιακή μας στόχευση για το 2023, βρίσκονται σε πρωτεύουσα θέση:

-Η ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας.

-Η θωράκιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με σύγχρονες υποδομές όπως τα εν εξελίξει έργα ύδρευσης αλλά και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου.

-Η διαμόρφωση του σχεδιασμού για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. 

-Η δρομολόγηση και υλοποίηση έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό και σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσα από εκτεταμένες αναπλάσεις (Ανατολική Γειτονιά, Στρατηγικές αστικές αναπλάσεις κεντρικού ιστού κ.ά.)

-Η ολοκλήρωση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που θα αλλάξουν τον χάρτη της πόλης μέσα από την ανάπτυξή της από νότο προς βορρά και από ανατολή προς δύση”. 

Ο δήμαρχος όμως μίλησε και για τις διεκδικήσεις που έχει ο Δήμος Καλαμάτας για το 2023 και αφορούν όχι μόνο το Δήμο αλλά το σύνολο της Μεσσηνίας. Αυτές είναι: 

-Η εκκίνηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του εμβληματικού οδικού έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη». 

-Η δρομολόγηση του οδικού άξονα «Καλό Νερό - Τσακώνα». 

-Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και η το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησής του. 

-Η προώθηση μέσω ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα, καθώς και η επέκταση και αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμάτας. 

-Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Καλαμάτα”.

Ακόμη όμως ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος έθεσε το εξής αίτημα του Δήμου Καλαμάτας: “Θα μου επιτρέψετε μια ξεχωριστή αναφορά σε μία διεκδίκησή μας που κατά κοινή ομολογία είναι δίκαιη. Και αναφέρομαι στη δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, αντάξιου της Καλαμάτας και της δυναμικής που αναπτύσσει. Ένα αθλητικό Κέντρο που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής που σήμερα εξυπηρετείται κατά βάση από γηρασμένες αθλητικές υποδομές”. 

Στη γιορτή και στη δεξίωση του Δήμου την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος, προς τον οποίο ο δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει το Δήμο: “Κύριε αντιπρόεδρε σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας και στο πρόσωπό σας ευχαριστούμε και την κυβέρνηση για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που μας παρέχει, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας προσωπικά καθώς και, συνολικά, στο έργο της κυβέρνησης”. 

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων, ότι “η Καλαμάτα, παρά τις δυσκολίες, παρά τις έντονες πιέσεις και το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον είναι ένας Δήμος που άντεξε και αντέχει. Διότι πέραν της χρηστής διοίκησης, είμαστε ένας τόπος που προσφέρεται για δημιουργία”. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή του Δικτύου των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030, ο δήμαρχος είπε  ότι “με συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, με τη συμμετοχή φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, το υπό σύνταξη Κλιματικό Συμβόλαιο της πόλης αποτελεί τον οδικό χάρτη, τον σχεδιασμό για την Καλαμάτα του αύριο.  Σε ένα περιβάλλον που διαρκώς μεταλλάσσεται, η Καλαμάτα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, δημιουργεί, πρωτοπορεί.  Στόχος μας να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις νέες και τους νέους μας, στα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο μας, να εργαστούν εδώ, να δημιουργήσουν μια κοινωνία καλύτερη για τις γενιές που έρχονται”. 

Στ.Μ.