Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 00:11

Η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα - Χρονιά μεγάλης ελπίδας το 2023 για την πολιτική αλλαγή

Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη

Παρά το ψύχος, το βράδυ της Κυριακής μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γέμισαν ασφυκτικά το καφέ “LEYENDA”, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας, όπου η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος έκοψε την πίτα για τη νέα χρονιά και ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε κάλεσμα όλοι μαζί και ο καθένας και η καθεμιά ατομικά να δώσουν τη μάχη σπίτι το σπίτι, πόρτα την πόρτα, για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, να συγκροτήσει προοδευτική κυβέρνηση και να φέρει την πολιτική αλλαγή, η οποία θα προωθεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι τις επιδιώξεις των ισχυρών…

Το φλουρί έτυχε στον Γιάννη Ασημακόπουλο, που κέρδισε δώρο ένα βιβλίο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της πρώην βουλεύτριας Παναγιώτας Κοζομπόλη, στη συνέχεια του πρώην βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα και ακολούθως με σύντομη ομιλία του Αλέξη Χαρίτση. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "ΟΥΛΑΛΟΥΜ".

“Αφήσαμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά, μια χρονιά που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία, μια χρονιά που ακόμη και ζητήματα που θεωρούσαμε αυτονόητα, όπως οι δημοκρατικές κατακτήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, τέθηκαν και πάλι και τίθενται ξανά σε αμφισβήτηση” είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε: “Το 2023 βεβαίως οι δυσκολιες πολλαπλασιάζονται, οι επώδυνες συνέπειες της κρίσης του πληθωρισμού και της ακρίβειας για το λαό μας έχουν γίνει όλο και πιο δυσβάσταχτες. Είναι όμως το 2023 και μια χρονιά μεγάλης ελπίδας, μεγάλης ελπίδας για την πολιτική αλλαγή”. 

Ο βουλευτής είπε ότι η πολιτική αλλαγή δεν αποσκοπεί απλά και μόνο στο να φύγει η Νέα Δημοκρατία για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική αλλαγή πρέπει να γίνει, τόνισε, “για τις εξελίξεις των τελευταίων τριάμισι ετών και κυρίως τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών με τα σκάνδαλα, με τις υποκλοπές, με τη διαφθορά, με την μεγάλη πληγή που έχει ανοίξει στο σώμα της δημοκρατίας μας, με την κρίση της ακρίβειας που οδηγεί στην όξυνση των ανισοτήτων. Η πολιτική αυτή σύγκρουση είναι μια σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων, δύο διαφορετικών αντιλήψεων για το πως πρέπει να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά”. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ένα πολύ επιτυχημένο και σοβαρό σύνθημα, το “Δικαιοσύνη παντού”. Είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει σήμερα μεγάλη ανάγκη τη δικαιοσύνη με την έννοια της εξασφάλισης ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, αξιοπρεπούς εργασίας μετά την απορρύθμιση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αξιοπρεπούς διαβίωσης του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του αγρότη, του συνταξιούχου. 

Δικαιοσύνη παντού, συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μπορεί να φέρει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση που νοιάζεται για τα προβλήματα του απλού κόσμου και του λαού. Πρόσθεσε όμως ότι η συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης προϋποθέτει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, γι’ αυτό και κάλεσε τις οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν συλλογικά τη μάχη για τη νίκη αλλά και κάθε μέλος, κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστεί και ατομικά για να επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή “με αισιοδοξία, με πείσμα, με αγωνιστικότητα, με αυταπάρνηση και με πίστη ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.  

Στ.Μ.