Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 16:46

Προεκλογικές δεσμεύσεις για Βέργα, Αρφαρά και Μικρομάνη παρουσιάζει ο Παναγιώτης Χειλάς

Προεκλογικές δεσμεύσεις για Βέργα, Αρφαρά και Μικρομάνη παρουσιάζει ο Παναγιώτης Χειλάς

ΤΟ ΜΑΪΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Προεκλογικές δεσμεύσεις για την Δημοτική Κοινότητα της Βέργας και τις Τοπικές Κοινότητες Αρφαρών και Μικρομάνης παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη “Νέα Δυναμική”, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χειλάς. Με ανακοινώσεις του επισημαίνει σημεία του προγράμματός του για τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και τις Τοπικές Κοινότητες Αρφαρών και Μικρομάνης, ενώ σημειώνει ότι η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στις 7 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας…

Για τη Βέργα ο υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Χειλάς, σημειώνει

  • Άνω Βέργα: Άμεση ένταξη και υλοποίηση της μελέτης του δρόμου άνω-κάτω Βέργα. Υλοποίηση της μελέτης για ανάπλαση του συνόλου του οικισμού της Άνω Βέργας, ώστε να γίνει παραδοσιακός τουριστικός προορισμός. Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ορεινών Όγκων» και το νέο πρόγραμμα «Τουριστικής Ανάπτυξης Παραδοσιακών Οικισμών» (600.000 ευρώ).
  • Καθημερινότητα: Πλήρη χρηματοδότηση για τις ανάγκες της κοινότητας και του νέου προέδρου (150.000 ευρώ).
  • Κάτω Βέργα: Ιστορικός οικισμός με μονοπάτια πλακόστρωτα και τρεχούμενα νερά. Είσοδος και από τις δύο πλευρές με αυτοκινητόδρομο. Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου από το Καστράκι μέχρι την Κούσκουρη (300.000 ευρώ). Υπάρχουν ήδη οι υπογραφές από τον πρόεδρο.
  • Παραλία Βέργας: Υλοποίηση της πολεοδομικής μελέτης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους από το 1995. Άμεση ολοκλήρωση της μελέτης της πράξης εφαρμογής (880.000 ευρώ) και σταδιακή χρηματοδότηση της υλοποίησης της πράξη εφαρμογής (5.500.000 ευρώ), ώστε να δοθούν οι δημόσιοι χώροι (δρόμοι, πλατείες, νηπιαγωγεία, γυμνάσιο, κ.λπ.) και η περιοχή να αλλάξει άμεσα μορφή. Κατά νου η επέκταση της πολεοδομικής μελέτης αμέσως μετά. Εκμετάλλευση του αλσυλλίου του Αλμυρού με νέο γήπεδο και νέους χώρους άθλησης. Ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού με Χρηματοδότηση από το κληροδότημα Δραγώνα (250.000 ευρώ).

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ

Για τα Αρφαρά και τη Μικρομάνη ο Παναγιώτης Χειλάς σημειώνει: “Καταγράφηκαν τα θέματα προς επίλυση για την περιοχή των Αρφαρών. Κοστολογούμε τις μελέτες που απαιτεί ο φάκελος κάθε έργου και το πρόγραμμα στο οποίο μπορεί να ενταχθεί. Επίσης, καταγράφηκαν τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους στην περιοχή της Μικρομάνης. Κοστολογούμε το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής και τους φακέλους ένταξης κάθε έργου”.

Πιο συγκεκριμένα για τα Αρφαρά επισημαίνει ότι θα δώσει λύσεις για τα εξής: Ασφάλεια για τον πολίτη. Οσμή στο νερό. Νέος παιδικός σταθμός. Αποχετευτικό δίκτυο. Αγροτική οδοποιία. Ανανέωση χλοοτάπητα γηπέδου.  

Σχετικά με τα Αρφαρά, τα ζητήματα που έχει καταγράψει ο Παναγιώτης Χειλάς είναι: Ασφάλεια για τον Πολίτη. Ανταποδοτικά Οφέλη. Βελτίωση Οδοποιίας. Ειδικός Κωδικός Κοιμητηρίου. Θρησκευτικός Τουρισμός. Βιοτεχνία Καλαθοποιών (Ρομά)