Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 23:36

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία: 1ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας

Λόφος Tibbits - Tibbits Hills Λόφος Tibbits - Tibbits Hills

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την αγάπη τους στα παιδιά και τον πολιτισμό η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας τη μετουσίωσαν σε μια αξιέπαινη δράση, το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, το οποίο ξεκινά τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 του μήνα. “Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές και οι οικογενειακές σχέσεις”, σημειώνουν η Ένωση Γονέων και η Κινηματογραφική Λέσχη…

Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου οι προβολές την Παρασκευή θα ξεκινήσουν στις εννιά το πρωί, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 10 το πρωί. 

Θα προβληθούν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, από τεσσάρων ετών και πάνω. Το πρόγραμμα εκτός από προβολές περιλαμβάνει συναυλία του Νίκου Χριστόπουλου, το Σάββατο στις εννιά το βράδυ, την προβολή της ταινίας της Στέλλας Σερέφογλου “Το πέταγμα του πιγκουίνου και άλλες ιστορίες” παρουσία της Καλαματιανής δημιουργού, κινηματογραφικό εργαστήρι με τον Γιώργο Λουριδά το Σάββατο το απόγευμα, παρουσίαση της ταινίας του κινηματογραφικού εργαστηρίου την Κυριακή το απόγευμα, προβολή κωμωδιών με live μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της κοινωφελούς επιχείρησής του, Φάρις και μεταξύ των σκοπών του είναι και η υποστήριξη και προώθηση της παγκόσμιας δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Επίσης το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα, του Νορβηγικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, του Athens International Children’s Film Festival, του Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών ΕΔΩ