Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 15:01

Δραματική υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών - Κινητοποίηση των κοινωνικών λειτουργών στην Καλαμάτα

Δραματική υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών - Κινητοποίηση των κοινωνικών λειτουργών στην Καλαμάτα

Το αίτημα για την αντιμετώπιση της δραματικής υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στους Δήμους, στα Πρωτοδικεία, στα Νοσοκομεία, στα Σχολεία, στα Κέντρα Υγείας, υπογράμμισαν κοινωνικοί λειτουργοί σε απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, κάτω από το Δημαρχείο της Αριστομένους. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις περισσότερες πόλεις της χώρας και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της Γιορτής-Αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας. Στην Καλαμάτα την κινητοποίηση διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών…

Στην κινητοποίηση στην Καλαμάτα παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου, Πέτρος Πλεμμένος, ο οποίος μίλησε χαρακτηριστικά για κατάρρευση του κοινωνικού κράτους εξαιτίας της υποστελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών. 

“Ζήτησε άμεσα να γίνουν προσλήψεις στις κοινωνικές υπηρεσίες και να εκπονηθεί εθνικό σχέδιο δράσης κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η ταμίας του Παραρτήματος, Αγγελική Μαλαπέτσα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι τόσο λίγοι που δεν επαρκούν όχι για να καλύψουν τις ανάγκες αλλά ούτε καν για να τις αξιολογήσουν. Τόνισε μάλιστα ότι στα σχολεία αντιστοιχεί μόνο ένας κοινωνικός λειτουργός ανά πέντε σχολικές μονάδες!

Τη συμπαράστασή του στο αίτημα των κοινωνικών λειτουργών δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, που τόνισε ότι η συνδικαλιστική του οργάνωση πολλές φορές έχει αναδείξει το πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης και διεκδικεί προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές ώστε να λειτουργήσουν κανονικά οι δομές και οι υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία. 

Στ.Μ.