Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 09:46

Καλωσόρισμα του νέου δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας Βασίλη Παπαευσταθίου

Καλωσόρισμα του νέου δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας Βασίλη Παπαευσταθίου

Πρώτη συμμετοχή χθες το βράδυ του Βασίλη Παπαευσταθίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ο μηχανικός και εκπρόσωπος της Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Βασιλης Παπαευσταθίου είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, στη θέση της παραιτηθείσας Τόνιας Κουζή, η οποία ήταν η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, που έχει εκλέξει επίσης τον Γιώργο Λαζαρίδη. Τον Βασίλη Παπαευσταθίου υποδέχτηκαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Σώματος, Δημήτρης Πολίτης, δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος επειδή είναι θετικός στον κορονοϊό συμμετείχε στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. 

“Αποτελεί τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ -κατ’ αρχάς μαζί με τον Γιώργο Λαζαρίδη, που μας ενώνουν κοινοί αγώνες για την καθολική προσβασιμότητα και για την κοινωνική αλληλεγγύη- δίπλα σε κάθε παράταξη, σε κάθε σύμβουλο, γιατί πιστεύω, είτε από ιδεαλισμό είτε από αφέλεια, πείτε το όπως θέλετε, ότι όλοι βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το καλό της πόλης, ο καθένας με τη δική του οπτική, τη δική του ηθική και τη δική του παιδεία. Υπό αυτή την έννοια και γνωρίζοντας πόσο βαρύ είναι κάποιος να εκπροσωπεί την πόλη του, πόσο ύψιστη τιμή είναι, θα πορεύομαι από εδώ και πέρα μέχρι τέλους” σημείωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαευσταθίου. 

Στην αρχή της δήλωσής του ο Βασίλης Παπαευσταθίου είπε ακόμη: “Θα ήθελα να ευχηθώ στην απελθούσα δημοτική σύμβουλο, Τόνια Κουζή, υγεία πάνω απ’ όλα και καλή τύχη σ’ όλους τους μελλοντικούς της στόχους είτε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό επίπεδο”. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος καλωσόρισε τον νέο δημοτικό σύμβουλο, για τον οποίο όμως είπε ότι έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία έχοντας ουσιαστικές αρμοδιότητες για δημοτικά θέματα, όπως για τον τομέα της μεταφοράς και κινητικότητας όσον αφορά την Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων, τη συμμετοχή του ως μέλος στην φορολογική επιτροπή του Δήμου και τη συμμετοχή του ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις. 

Στ.Μ.