Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 21:11

Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης για τη νέα γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα

Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης για τη νέα γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Εγκρίθηκε το μεσημέρι, ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, για την επιδότηση της νέας αστικής γραμμής, η οποία θα συνδέει περιοχές της ανατολικής γειτονιάς με το κέντρο της πόλης. Η γραμμή ονομάζεται “8 - Μαρία Κάλλας-ΟΣΕ”. Το ύψος της επιδότησης που θα καταβληθεί σε βάθος τριετίας από το Δήμο στο Αστικό ΚΤΕΛ για τη συγκεκριμένη γραμμή ανέρχεται αθροιστικά σε περίπου 90.000 ευρώ. 

Ειδικότερα, την πρώτη χρονιά η επιδότηση θα ανέλθει στα 41.000 ευρώ περίπου, τη δεύτερη στα 29.500 ευρώ περίπου και την τρίτη χρονιά στα 19.000 ευρώ περίπου. 

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, κάλεσε το Αστικό ΚΤΕΛ θα βελτιώσει λίγο ακόμη την προσφορά του, ωστόσο ο πρόεδρος του συγκοινωνιακού φορέα, Θανάσης Πατικόπουλος, απάντησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πιο χαμηλή προσφορά. 


Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Θανάσης Πατικόπουλος, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η διαδρομή που θα ακολουθεί η νέα γραμμή είναι: Αφετηρία από την οδό Φραντζή, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αριστερά στη Νέδοντος, αριστερά στην Παλαμά, Ύδρας, αριστερά στην Ξενοφώντος, Βασ. Όλγας, δεξιά στην Ακρίτα, αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στη Λακωνικής, αριστερά στη Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στη Μαρίας Κάλλας, δεξιά στη Ρέας, αριστερά στη Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων και επιστροφή μέσω Μαρίας Κάλλας, Καλλιπατείρας, Σφακιανάκη, Λακωνικής, Ηρώων, Κρήτης, Ακρίτα, Βασ. Γεωργίου και τέρμα στη Φραντζή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το μόνο που μένει για να ξεκινήσει η νέα γραμμή είναι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. 

Στ.Μ.