Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 11:15

Γιώργος Μακρής: Κάλεσμα στην αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

Γιώργος Μακρής: Κάλεσμα στην αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο κλειστό της Παραλίας και να παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, κάνει με δήλωσή του στην Kalamata Journal ο Γιώργος Μακρής, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Μεσσηνία. Υπογραμμίζει ότι κάθε εκλογική μάχη είναι κρίσιμη όμως η μάχη της 21ης Μαΐου είναι ακόμη περισσότερο, γιατί ο πολίτης καλείται να αντιπαραθέσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που στην πράξη, τονίζει, δημιούργησε ένα επιτελικό-αυταρχικό κράτος και από την άλλη το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις θα επαναφέρει στη χώρα τη δικαιοσύνη παντού και θα απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής…

“Είναι σημαντικό που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγει ξανά τις προεκλογικές ομιλίες και την προεκλογική καμπάνια από εδώ, τη Μεσσηνία, την Καλαμάτα. Ξεκινά από το Στάδιο Παραλίας, που συμβολίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα το 2015, γιατί και τότε ξεκίνησε την προεκλογική του περίοδο από το ίδιο στάδιο, τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα τις δύο μεγάλες νίκες την επόμενη χρονιά, το 2015, και την πρώτη φορά ανάδειξης ως κυβέρνησης ενός αριστερού προοδευτικού κόμματος στον τόπο μας” σημείωσε ο Γιώργος Μακρής και πρόσθεσε: “Εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας καλούμε το σύνολο των πολιτών, πέρα από τα μέλη μας και τους φίλους και φίλες του κόμματος, να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να ακούσουν τον ίδιο τον πρόεδρο και να συνομιλήσουν με τους πολίτες που θα βρεθούν εκεί και να ενεργοποιηθούν στα πολιτικά πράγματα του τόπου, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε στις εκλογές, να δώσουμε το παρόν σε μια κορυφαία για τη δημοκρατία μας στιγμή”. 

Σε ό,τι αφορά τη σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Μακρής, ανέφερε: “Κάθε εκλογική μάχη είναι κρίσιμη και οι συγκεκριμένες εκλογές ακόμα περισσότερο γιατί έρχονται αντιμέτωπα δύο διαφορετικά σχέδια για τον τόπο και τους πολίτες. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με το επιτελικό κράτος, με μια αυταρχική κυβέρνηση, το σχέδιο ενός αυταρχικού καθεστώτος πρωτοφανούς στην περίοδο μεταπολίτευσης για τη χώρα. Ενός σχεδίου που έχει οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, σε τέλμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι το επιτελικό κράτος των παρακολουθήσεων θεσμικών προσώπων και πολιτικών αντιπάλων, το επιτελικό κράτος της παραβίασης του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου, όπως το κατέγραψε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην τελευταία του έκθεση για τη χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζεται τριτοκοσμική. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το σχέδιο προγραμματικών συγκλίσεων και της δικαιοσύνης παντού. Είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο θα επαναφέρει στη χώρα τη δικαιοσύνη σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του πολίτη, στην καθημερινότητά του, σε κάθε πεδίο, με σκοπό την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας και την επούλωση των τραυμάτων που αφήνει η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη”. 

Στ.Μ.