Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 01:48

Διμέτωπη επίθεση Ανδρουλάκη σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα

Διμέτωπη επίθεση Ανδρουλάκη σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα

Οξεία επίθεση τόσο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Καλαμάτα, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, που το γέμισαν φίλοι του κόμματος. “Έχουμε χρέος κάθε δημοκράτης και κάθε δημοκράτισα να πει ως εδώ στο παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας” είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης,  ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μιλά για τον Ανδρέα Παπανδρέου παρότι το κόμμα του, όπως υποστήριξε, τον οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και προσπάθησε να τον κλείσει φυλακή, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι “με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα έχουμε σταθερότητα. Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία θα έχουμε μια αντίληψη αυταρχική εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που θα κάνει το κράτος λάφυρο της εξουσίας για τους κολλητούς του κ. Μητσοτάκη, όπως το έκανε και ο κ. Τσίπρας”. Είπε επίσης ότι “απέναντί μας έχουμε δύο αναξιόπιστα και επικίνδυνα συστήματα εξουσίας”. 

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Περίμενε κανένας Έλληνας ότι το 2022 θα μιλούσαμε για ένα οργανωμένο παρακράτος της ΕΥΠ, το οποίο θα διοικούνταν από το Μέγαρο Μαξίμου, καθοδηγητής του οποίου θα ήταν πρωτοπαλίκαρο του κ. Μητσοτάκη, που άλλαξε τον τρόπο διορισμού για να βάλει τον εκλεκτό του, που ο ανηψιός του είναι πίσω από όλα αυτά, τη δική μου παρακολούθηση, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών στελεχών του κόμματός του;”. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του αλλά “είναι ένα πολιτικό ζήτημα να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις πρακτικές της δεξιάς, που ο κ. Μητσοτάκης μιμείται από τον πατέρα του το ’90-’93”.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και την αναφορά του ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκος τόνισε: “Ας πούμε την αλήθεια, ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου: Ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αρχηγός του κόμματος που τον οδήγησε και προσπάθησε στο ειδικό δικαστήριο να τον κλείσει φυλακή, που οργάνωσε την προσωπική του εξόντωση, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;”. 

Ζητώντας την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι “στις 21 Μαΐου, το διακύβευμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει ένα μεγαλύτερο κόμμα, αλλά αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του. Το σπίτι της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της προόδου του ελληνικού λαού. Αυτό το σπίτι σφράγισε τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ισχυρή δημόσια Παιδεία, που έδωσε δυνατότητες στο παιδί του αγρότη και του κτηνοτρόφου και ένωσε τους Έλληνες”.

Η προεκλογική εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Νικολακόπουλο και έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, μέλη του οποίου είναι οι: Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Μενέλαος Γερονικολός, Αριστέα Καζάκου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περικλής Ξηρογιάννης, Κωνσταντίνα Πιέρρου, Σπύρος Πώρος. 

Στ.Μ.