Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 02:30

Απορρίμματα από την Καλαμάτα στην Καλλιρρόη πιθανότατα από Τετάρτη

Απορρίμματα από την Καλαμάτα στην Καλλιρρόη πιθανότατα από Τετάρτη

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Αύριο, Δευτέρα, αναμενόταν ότι θα ξεκινήσει η υποδοχή απορριμμάτων της Καλαμάτας στο χώρο ταφής στην Καλλιρρόη, κάτι όμως που τελικά θα γίνει πιθανότατα από την Τετάρτη 10 Μαΐου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει στο Δήμο Καλαμάτας, τα απορρίμματα της δυτικής περιοχής του Δήμου, από το Ασπρόχωμα και προς τα όρια με το Δήμο Οιχαλίας, δεν θα μεταφέρονται στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου για μεταφόρτωση, ώστε να φύγουν στη συνέχεια για την Καλλιρρόη, αλλά θα πηγαίνουν κατευθείαν στο χώρο ταφής, με τα απορριμματοφόρα. Αυτό θα γίνεται μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να βγει ανάδοχος για τη μεταφορά των απορριμμάτων…

Όταν τελειώσει το θέμα του διαγωνισμού τότε όλα τα απορρίμματα θα ανεβαίνουν στη Μαραθόλακκα, εκεί θα συμπιέζονται και με press container θα μεταφέρονται στην Καλλιρρόη. Ο διαγωνισμός προβλέπει τη μεταφορά των απορριμμάτων για ένα συν ένα χρόνο και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.157.000 ευρώ. 

Από τις 10 μέχρι τις 20 Μαΐου θα μεταφέρονται στη Καλλιρρόη απορρίμματα Δήμων της Μεσσηνίας σε μικρή ποσότητα, 3-4 απορριμματοφόρα τη μέρα, όμως, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, από τις 20 του μήνα και μετά η εταιρία στην Καλλιρρόη θα μπορεί να παραλάβει για ταφή όλα τα απορρίμματα όλων των Δήμων της Μεσσηνίας. 

Στ.Μ.