Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 11:04

Η Μαριλένα Γυφτέα για τα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Μεσσηνία

Η Μαριλένα Γυφτέα για τα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Μεσσηνία

Η υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας Μαριλένα Γυφτέα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και συναντήθηκε με τον Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας Πύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχο Παναγιώτης Παπανικολάου, την Υποδιοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Επιπυραγό Σοφία Μπομπόνη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Αντιπύραρχο Κώστα Γεωργακόπουλος και την Προϊσταμένη Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου Αντιπύραρχο Γόνη Διονυσοπούλου. 

Με την έναρξη και της αντιπυρικής περιόδου, τα ζητήματα της υπηρεσίας παραμένουν σημαντικά και δυστυχώς διαχρονικά. Γηρασμένος στόλος οχημάτων και υποστελέχωση είναι σίγουρα δυο από τα πιο βασικά, καθώς το ανθρώπινο προσωπικό αλλά και τα αντίστοιχα μέσα είναι αυτά που οδηγούν πάντα στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της. Φυσικά, μείζον ζήτημα αποτελεί και το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών καθώς η σύμβαση τους ανανεώνεται μόνο κάθε 6 μήνες, με αποτέλεσμα -μετά το πέρας της σαιζόν- να μένουν επαγγελματικά «αίολοι», παρότι οι ανάγκες παραμένουν καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

Όπως δήλωσε και η ίδια, καίρια ζητήματα τα οποία θέλουν άμεση μέριμνα ειδικά τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης αλλά και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της διευρυμένης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.