Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 13:39

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής για τη μονάδα των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση προσωρινής διαταγής για τη μονάδα των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και τη νέα αίτηση προσωρινής διαταγής για τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας. Την αίτηση κατέθεσαν κάτοικοι από την περιοχή της Καλλιρρόης, ενώ παρέμβαση υπέρ τους έκανε ο Δήμος Οιχαλίας. Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, μαζί με την οποία υποβλήθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής, θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 26 Σεπτεμβρίου 2023…

Πριν μία εβδομάδα το δικαστήριο είχε απορρίψει την πρώτη αίτηση προσωρινής διαταγής, κάτι που οδήγησε τους αιτούντες να αποσύρουν τη σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και να επανέλθουν με νέες αιτήσεις, αφού συγκέντρωσαν και νέα στοιχεία, όπως τα νερά της βροχής που συσσωρεύτηκαν στο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής, όπου βρίσκονται δεματοποιημένα απορρίμματα. 

Η αίτηση που απορρίφθηκε στρεφόταν εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρίας που κάνει τη διαχείριση, υπέρ των οποίων παρενέβη ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Στ.Μ.