Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 00:02

Γιάννης Μιχαλόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου: Θα είμαστε η φωνή του απλού κόσμου

Μπροστά Μαρία Μήτση, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βαγγέλης Μάινας, Θανάσης Πετράκος Μπροστά Μαρία Μήτση, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βαγγέλης Μάινας, Θανάσης Πετράκος

Ο νέος υποψήφιος περιφερειάρχης της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Γιάννης Μιχαλόπουλος, ο οποίος διαδέχεται τον Θανάση Πετράκο, παρουσίασε χθες, Κυριακή, στην Καλαμάτα, το ψηφοδέλτιό του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τις βασικές προγραμματικές αρχές του συνδυασμού του. “Δεσμευόμαστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εάν μας δώσετε τη δυνατότητα να εισέλθουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και έξω, δηλαδή να συμμετέχουμε στους αγώνες, να πιέζουμε μέσα από τα κινήματα των κατοίκων το Περιφερειακό Συμβούλιο να ακούει τον κόσμο. Η φωνή του απλού κόσμου θέλουμε να είμαστε και της κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία με θεσμικούς και εξωθεσμικούς τροπους συνεχώς αποκλείεται”, τόνισε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος…

 

Η παρουσίαση έγινε στο παλιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους και ξεκίνησε με εισαγωγική τοποθέτηση του Βαγγέλη Μάινα, ενώ ολοκληρώθηκε με μήνυμα του Θανάση Πετράκου, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Μεσσηνία. 

Ο Βαγγέλης Μάινας τόνισε ότι η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου έχει μακρόχρονη παρουσία στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όμως ιδίως στην τελευταία αυτοδιοικητική περίοδο κατάφερε με τους δύο εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της, τον  Θανάση Πετράκο και τον Δημοσθένη Δρούγκα, να έχει πολύ έντονη δραστηριότητα, να αναδείξει πολύ σημαντικά ζητήματα από τη σκοπιά των συμφερόντων της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως είναι θέματα οδικών έργων, τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων, της βίαιης απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη, της αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Βαγγέλης Μάινας, ο νέος επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας παραλαμβάνει μια σημαντική παρακαταθήκη, επάνω στην οποία μπορεί να χτίσει το νέο ξεκίνημα της παράταξης. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στο έργο της περιφερειακής παράταξης τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Μεταξύ άλλων είπε ότι “η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου έκανε ότι μπορούσε για να φέρει στην επιφάνεια το θέμα της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, δόθηκαν σε εκατομμύρια σε ημέτερους και σε δικούς τους ανθρώπους τέλος πάντων. Βλέπουμε την κατάντια του τωρινού περιφερειάρχη και του προηγούμενου να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει δώσει στη νύφη του, στον γιο του, στην κόρη του έργα με απευθείας αναθέσεις. Το τραγικό είναι ότι και οι δύο έχουν δίκιο που κατηγορούν ο ένας τον άλλον για αυτό το θέμα”. 

Επίσης υπογράμμισε ότι “η αντιμετώπιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σαν ένα έπαθλο, σαν τσιφλίκι της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά, όπου χρησιμοποιείται για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας είναι αδιανόητη και απαράδεκτη. Αναφέρομαι στην υποψηφιότητα του κ. Πτωχού και της συζήτησης που έχει προκαλέσει αυτή. Είναι φυσικά ιδιοκτησιακή αντίληψη, η οποία αφορά και όλη τη χώρα αλλά στην Πελοπόννησο ειδικότερα είναι ακόμα μεγαλύτερη”.

Όπως συνέχισε ο κ. Μιχαλόπουλος, με αυτή τη διαχείριση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου “έχουμε φτάσει σήμερα στα εξής αποτελέσματα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία: Ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Πελοποννήσου διατρέχει άμεσα τον κίνδυνο της φτώχιας. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στους έξι στους δέκα, όταν μιλάμε για ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι συνάνθρωποί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Ακόμα και πληθυσμός της Πελοποννήσου τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μειωθεί σχεδόν 7%, ειδικά στη Μεσσηνία, που είναι η δεύτερη πιο φτωχή Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, ώστε αυτή η κατεύθυνση να σταματήσει, να μπει ένας φραγμός. Η παράταξή μας έδωσε το στίγμα της μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσπαθώντας πάντα να δημιουργεί συναινέσεις στα μεγάλα ζητήματα και τα μικρότερα, ειδικά με τις αγωνιστικές δυνάμεις. Και σε αυτές τις εκλογές και πριν από τις εκλογές κάναμε ανοιχτά πρόσκληση σε όλες τις αριστερές και αγωνιστικές δυνάμεις για μετωπική παρέμβαση σε αυτή την εκλογική μάχη. Δυστυχώς δεν έγινε δυνατό, παρόλο που εμείς το προσπαθήσαμε”. 

Ο Θανάσης Πετράκος στο μήνυμά του τόνισε ότι όσοι αριστεροί θέλουν την ενότητα και τη συνεργασία πρέπει να ψηφίσουν μόνο Αγωνιστική Συνεργασία “γιατί απέδειξε στην πράξη ότι την πιστεύει την ενότητα με τις πράξεις της, οι υπόλοιποι την απέρριψαν”. Επίσης είπε ότι “απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και τους λέμε: Τι θέλετε, υπαλλήλους πρώην πρωθυπουργών ή υπαλλήλους κομμάτων ή ανθρώπους που θα τους χτυπάει το τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης της ΤΕΡΝΑ, του ΜΟΡΕΑ και θα τους λέει κοίτα να δεις πρέπει να κάνεις αυτό και εκείνοι θα πειθαρχούν ή “τρελούς”, που να λένε ότι εμείς δεν χρωστάμε επομένως δεν πουλάμε την ψυχή μας στο διάβολο αλλά την πουλάμε μόνο στους πολίτες για τα δικαιώματά τους. Όποιος λοιπόν θέλει ανθρώπους ανεξάρτητους να τον εκπροσωπούν, που να βάζουν μπροστά τα συμφέροντα των πολλών, πρέπει να ψηφίσει Αγωνιστική Συνεργασία”. Τέλος ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι “εμάς τον αρχηγό μας δεν το επέλεξε κανένα γραφείο κομματικό ούτε κανένας πρώην πρωθυπουργός. Επιλέχτηκε μέσα από τις γραμμές μας, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες”.

 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας είναι οι εξής:

Πετράκος Θανάσης, Μαθηματικός - Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας

Αλμπάνης Αντώνης, Σπουδαστής, Φιλιατρά

Κανέλης Γιώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος - μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου

Κουβελέτσου Ζωγράφω, Δημοτική υπάλληλος, Νιχώρι Μελιγαλά

Μήτση Μαρία, Φιλόλογος με μεταπτυχιακό στην ιστορία - Ιδιωτικός υπάλληλος Πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Μπάκας Νέστωρ, Φοιτητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ Μέλος του Δ.Σ. Του Φ.Σ. ΗΜ.Μ.Υ.

Παναγόπουλος Γεώργιος, Φοιτητής Νομικής Ε.Κ.Π.Α., Μέλος του Δ.Σ. Του Φ.Σ. της Νομικής

Νικολοπούλου Σταυρούλα, Μαθηματικός Οιχαλία

Πουλακίδας Ευστάθιος, Αγρότης – Συνδικαλιστής Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χώρας

Ρετσίνη Αστερόπη, Αγρότισσα, Αρις

Σταυροπούλου - Αγγελοπούλου Ρουμπίνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Αντιδήμαρχος Ανδρουσας

Χριστόπουλος Αριστομένης, φοιτητής Παντείου Μέλος του Δ.Σ. Του Φ.Σ της Παντείου

 

Στ.Μ.