Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 18:16

Ανοιχτή επιστολή του Β.Τζαμουράνη στους υποψήφιους περιφερειάρχες για συνεργασία για το αεροδρόμιο, την Αγορά, το Μέγαρο Χορού

Ανοιχτή επιστολή του Β.Τζαμουράνη στους υποψήφιους περιφερειάρχες για συνεργασία για το αεροδρόμιο, την Αγορά, το Μέγαρο Χορού

Τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Καλαμάτας, την επομένη κιόλας των εκλογών, ιδιαίτερα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ως πύλης εισόδου στην Πελοπόννησο, για την ανάδειξη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας σε διεθνές εκθεσιακό και εμπορικό κέντρο των προϊόντων όλης της Πελοποννήσου και για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και του Ανοιχτού Θεάτρου προς όφελος όλης της Πελοποννήσου, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ», Βασίλης Τζαμουράνης, με ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους περιφερειάρχες Πελοποννήσου…

 

Η ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Τζαμουράνη έχει ως εξής: «Αγαπητοί συνυποψήφιοι, στον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να σας απευθύνω μια προγραμματική πρόσκληση συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, καθώς το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ξεχωριστές πορείες, αντιδικίες και συγκρούσεις, ούτε φυσικά μόνο για «ομόχρωμες» συνεργασίες με βάση την κομματική στήριξη των παρατάξεων. Ουσιαστικά, η συνεργασία της Περιφέρειας και του μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου της Πελοποννήσου είναι μονόδρομος για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, όσον αφορά την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη βελτίωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Προφανέστατα, δεν ζητάμε μια προνομιακή μεταχείριση του Δήμου Καλαμάτας επειδή είναι ο μεγαλύτερος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντιθέτως, ζητούμε ισότιμη και ειλικρινή συνεργασία, τόσο της Αυτοδιοίκησης όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά το ανθρώπινο κεφάλαιο, η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Δήμου Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση και ευρύτερων σκοπών. Κυρίως, ζητάμε συνεργασία για να αναπτυχθούν οι μοναδικές υποδομές του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», του Μεγάρου Χορού και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας προς όφελος όλων των Πελοποννήσιων. 

Συγκεκριμένα, για να γίνει ο Αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» διεθνής πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο, δεν αρκεί η παραχώρησή του σε ιδιώτη. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, ώστε να γίνει το Αεροδρόμιο συγκοινωνιακός κόμβος και ταξιδιωτική αφετηρία προς τους μοναδικούς προορισμούς -μεταξύ άλλων- των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Νεμέας, της Αρχαίας Κορίνθου, του Μυστρά, της Μονεμβασιάς και φυσικά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επιπλέον, η ανάδειξη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας σε διαρκές εκθεσιακό και εμπορικό κέντρο του αγροτοδιατροφικού πλούτου της Πελοποννήσου είναι ο δεύτερος στόχος που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί εντός της επόμενης πενταετίας. Η πώληση προϊόντων από όλες τις Ενότητες της Πελοποννήσου στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας δείχνει ήδη το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να αξιοποιήσουμε πολλαπλά τον αγροτοδιατροφικό μας πλούτο.

Τέλος, η αξιοποίηση των υποδομών του Μεγάρου Χορού και του Ανοιχτού Θεάτρου (όταν ολοκληρωθεί), πρέπει να γίνει προς όφελος ολόκληρης της Πελοποννήσου, καθώς η εμβέλειά τους ξεπερνά τα στενά όρια του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Εγγύηση για την αξιοποίησή τους αποτελεί το ανθρώπινο κεφάλαιο που διοργανώνει το Φεστιβάλ Χορού, κρατά ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕΚ και πρωτοπορεί στις καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις».

Εννοείται ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θέλουμε να είναι αρωγός και ο ιδιωτικός τομέας, γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε συνεργασία όχι μόνο με τα Επιμελητήρια και τους οικονομικούς φορείς της Πελοποννήσου, αλλά και με μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας (ΔΕΗ, Μotor Oil, Μορέας ΑΕ, ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Καπνοβιομηχανία Καρέλια, ΤΕΡΝΑ κ.λπ.).

Κλείνοντας, ευχόμαστε η συνεργασία να ξεκινήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών, ώστε να ετοιμαστεί το μάστερ πλαν για την αξιοποίηση των υποδομών – και κατά την ερχόμενη δημοτική περίοδο να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή του για την επίτευξη των στόχων.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

 

Βασίλης Τζαμουράνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας

Πολιτικός Μηχανικός