Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 00:40

Υποψηφιότητες για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου - Μεγάλο φαβορί ο δήμαρχος Καλαμάτας

Υποψηφιότητες για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου - Μεγάλο φαβορί ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 

Σήμερα, Τρίτη, στις τρεις μετά το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη, στην Τρίπολη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι το μεγάλο φαβορί και θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. 

 

Έχει ετοιμάσει ψηφοδέλτιο με την ονομασία Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση, στο οποίο, κατά πληροφορίες, συμμετέχουν εννιά δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δημοτικοί σύμβουλοι. Το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Καλαμάτας εντάσσεται στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ψηφοδέλτιο κατεβάζει επίσης ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, που κινείται στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς και ονομάζεται Κίνημα Ενότητας για την ΠΕΔ Πελοποννήσου, ενώ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τρεις δημάρχους. 

Ακόμη αναμένεται ότι πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτο ψηφοδέλτιο, υποστηριζόμενο από αιρετούς της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Οι υποψηφιότητες για τα νέα όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κατατίθενται στον δήμαρχο της Τρίπολης, ως δήμαρχο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΔ. 

Αύριο η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για τα νέα όργανα θα γίνουν στις τρεις μετά το μεσημέρι, στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. 

Στ.Μ.