Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 18:36

Χωρίς ανταγωνισμό ο διαγωνισμός για τα πάρκινγκ του Νέδοντα - Χωρίς συγκεκριμένη εισήγηση η δημοτική αρχή

Χωρίς ανταγωνισμό ο διαγωνισμός για τα πάρκινγκ του Νέδοντα - Χωρίς συγκεκριμένη εισήγηση η δημοτική αρχή

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 

Η επιχείρηση που διαχειρίζεται και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια τα πάρκινγκ του Νέδοντα είναι η μόνη που κατέθεσε προσφορά στο νέο διαγωνισμό. Η απόφαση για το αν θα της ανατεθούν τα πάρκινγκ για την επόμενη πενταετία, με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε χρόνια, αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο πρόκειται για μια μεγάλη ανάθεση, για την οποία όμως δεν υπήρξε ανταγωνισμός στο διαγωνισμό…

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου, Γιώργου Φάβα, δεν προτείνεται κάτι συγκεκριμένο και ειδικότερα σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή εισηγείται “τη λήψη απόφασης για την κατακύρωση ή μη, του αποτελέσματος της παραπάνω δημοπρασίας, για την εκμίσθωση των υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων (βόρειο και κεντρικό parking) επί του ποταμού Νέδοντα, σύμφωνα με τους όρους που καταρτίστηκαν με την υπ’ αριθμ. 95/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής”.

Πάντως η επιχείρηση που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό πρόσφερε τίμημα ύψους 258.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 8.000 ευρώ περισσότερα από το κατώτερο όριο του ετήσιου μισθώματος που έχει προσδιοριστεί στα 250.000 ευρώ. 

Στ.Μ.