Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 01:57

Νίκος Παππάς: Το Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια δεν είναι πλακίτσα, προοδευτική στροφή τώρα στη χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Παππάς, Γιώργος Γαβρήλος, Μανώλης Μάκαρης Νίκος Παππάς, Γιώργος Γαβρήλος, Μανώλης Μάκαρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί τη μόνη δημοκρατική, προοδευτική αριστερή επιλογή για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, γιατί το μεν ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει από πάνω του την εικόνα της συμπληρωματικής δύναμης προς τη Νέα Δημοκρατία, το δε ΚΚΕ αποχωρεί από το παιχνίδι κάθε φορά που ανοίγει το θέμα της πολιτικής αλλαγής και της δυνατότητας της προοδευτικής παράταξης και της αριστεράς να κυβερνήσουν. Αυτά τόνισε ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Οικονομίας, στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Καλαμάτα. Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας, παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, τόνισε για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχουν αγαστές σχέσεις με την ακροδεξιά και δεν είναι τυχαίο ότι επανήλθε το σύνθημα Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ήταν το σύνθημα δύο δικτατοριών και δεν έχει σκοπό να εκφράσει αξίες αλλά να διχάσει τους πολίτες. Το σύνθημα αυτό δεν είναι πλακίτσα, δεν είναι ιδέα πολιτικού μάρκετινγκ, πρόσθεσε, αλλά αποτελεί συνέχεια των πολιτικών και των μεθόδων της κυβέρνησης που πλήττουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. “Φτάσαμε στο σημείο να αναζητούμε θεσμό στην Ευρώπη που να μην έχει εγείρει ανησυχίες για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών στην Ελλάδα” σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.


Μανώλης Μάκαρης, Γιώργος Γαβρήλος, Νίκος Παππάς, Αγγελική Ταυλαρίου

Ο τομεάρχης Οικονομίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για την οικονομία που προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ, διατήρηση των σημερινών φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από 100 μέχρι 200.000 ευρώ και αύξηση των φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ, καθώς και αύξηση στη φορολόγηση των μερισμάτων, που τώρα είναι μόλις στο 5%!

Με αυτή την οικονομική πολιτική, συνέχισε ο Νίκος Παππάς, θα κρατηθούν όρθιες οι μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο φάσμα του κλεισίματος και θα αυξηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων. Αντίθετα, υπογράμμισε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική συγκέντρωσης της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγες εταιρίες που έχουν υπερκέρδη και οι φόροι που αποδίδουν είναι πολύ χαμηλοί.

Όπως είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός, “Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναστέκεται στα πόδια του και γεμίζει τα ντεπόζιτά του τα ηθικά, τα πολιτικά, τα ιδεολογικά” την ίδια ώρα που και η κοινωνία βρίσκεται στο δρόμο και υπερασπίζεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα της χώρας, που οι πολίτες ζητούν με 1.500.000 υπογραφές να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τα Τέμπη και να δικαιωθούν οι νεκροί, που οι εργαζόμενοι απεργούν για την ακρίβεια, που οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας όχι απλά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους αλλά να μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν τα προϊόντα τους από τα ράφια με φυσιολογικές τιμές. 

Βδομάδα τη βδομάδα η καρδάρα του ΣΥΡΙΖΑ θα γεμίζει, είπε κλείνοντας το Νίκος Παππάς, καλώντας όμως τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να είναι σε εγρήγορση για να τραβήξουν το αφτί εάν τυχόν πάει κανείς να την χύσει. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα και χαιρετισμό από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Μάκαρη, ενώ συντόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αγγελική Ταυλαρίου και ακολούθησε η παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά από τον βουλευτή Γιώργο Γαβρήλο. 

Στ.Μ.