Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 16:27

Ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη στην Καλαμάτα για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ταϋγέτου

Αλαγονία, μπροστά, και Πηγές Αλαγονία, μπροστά, και Πηγές

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 

Τις προτάσεις και ιδέες τους καλούνται να παρουσιάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τον ορεινό όγκου του Ταϋγέτου, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 8 Μαΐου, στο παλιό Δημαρχείο. Οι προτάσεις και ιδέες θα εισακουστούν από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, ενόψει της χάραξης της στρατηγικής για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ταϋγέτου, το οποίο αφορά επίσης τον ορεινό όγκο του Δήμου Σπάρτης. Η ανοιχτή εκδήλωση και δημόσια διαβούλευση για τη στρατηγική της ΟΧΕ Ταϋγέτου θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ…

 

Στη σχετική πρόσκληση στην διαβούλευση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Παπαευσταθίου, σημειώνει ότι “η εφαρμογή της ΟΧΕ στον Ορεινό Όγκο Ταϋγέτου εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027 και γενικός στόχος της είναι η συνολική αναβάθμιση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, μέσα από την ενδυνάμωση της παραγωγικής ικανότητας στην αγροδιατροφή και τουρισμό, με στοιχεία βάσης την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ενσωμάτωση καινοτομίας, σε άρρηκτη σύνδεση με τη διασφάλιση των κατάλληλων υποδομών προστασίας και ανάδειξης του οικολογικού και πολιτιστικού πλούτου, με οριζόντιο γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής συνοχής και της υποστήριξης της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Στην ανοιχτή εκδήλωση, πολίτες και φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και διαδικτυακά τις προτάσεις του στην πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/