Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:32

Το Σάββατο στην κεντρική πλατεία με 60 ομάδες το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας

Φώτης Ασημακόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος Φώτης Ασημακόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 

Από νήπια μέχρι φοιτητές, από πολλές περιοχές της Ελλάδας μέχρι και το Μαΐάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα λάβουν μέρος το Σάββατο 18 Μαΐου στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία και θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα…

 

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Φώτης Ασημακόπουλος, από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, εξέφρασαν τη ικανοποίησή τους επειδή, όπως τόνισαν, χρόνο με το χρόνο το Φεστιβάλ μεγαλώνει και διευρύνει τη φήμη του, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν τις ρομποτικές δημιουργίες των νέων. 

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε σχετικό δελτίο Τύπου, “στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 60 ομάδες, με περισσότερους από 640 άμεσα συμμετέχοντες μαθητές και νέους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Καλαμάτα, Αθήνα, Πάτρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι κ.ά. αλλά και ελληνικές ομάδες από το Ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ”.

Στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι “φιλοδοξία είναι να μακροημερεύσει και οι ιδέες που παρουσιάζουν τα παιδιά να βρουν εφαρμογή σε τεχνολογικά επιτεύγματα του μέλλοντος, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας και δίνοντας λύσεις σε ανάγκες και προβλήματα. “Η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο, ένα δρόμο που επενδύει στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τα ευφυή συστήματα. Ένα δρόμο που με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε δεκάδες εκατοντάδες νέους μας, μαθητές, φοιτητές, να ακολουθούν και να διακρίνονται”.

Ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει, ώστε να δει από κοντά τις τεχνολογικές δημιουργίες των παιδιών. “Καλή επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και ευφυών συστημάτων και είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα θαυμάσουμε από κοντά εφαρμογές, ιδέες και προτάσεις των παιδιών που θα μας εκπλήξουν και γιατί όχι σύντομα αρκετές από αυτές να πάρουν το δρόμο της εφαρμογής στην καθημερινότητά μας! Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και σε όλους τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ”.

Από την πλευρά του ο Φώτης Ασημακόπουλος διευκρίνισε ότι φέτος συμμετέχουν και εταιρείες που έχουν έμπρακτα υλοποιήσει project, όπως ο ρομποτικός σκύλος ανίχνευσης αερίων, αλλά και το σύστημα έξυπνης γεωργίας με την αυτόνομη άρδευση βασισμένη σε μετεωρολογικά δεδομένα, που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ. Παιδιά και νέοι όλων των ηλικιών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ, και αδημονούν να παρουσιάσουν αύριο το απόγευμα στο κοινό τις δημιουργίες τους. 

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ρομποτικής, που εξελίσσεται σε έναν ακόμα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας, είναι το μοναδικό στη χώρα που διοργανώνεται από ΟΤΑ, καθώς τα υπόλοιπα διοργανώνονται από ιδιωτικούς φορείς. Ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια δύο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων. Μάλιστα για το 1ο Φεστιβάλ ο Δήμος διακρίθηκε λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο στα BEST CITY AWARDS 2023 στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»”.