Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 00:24

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την Καλαμάτα: Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας, στείλτε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την Καλαμάτα: Η καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας, στείλτε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου

“Σε ό,τι κακό είμαστε πρώτοι και σε ό,τι καλό είμαστε τελευταίοι. Και ρωτώ: αυτό είναι το «πιο κοντά στην Ευρώπη»;”,  τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές και απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Για εμάς στην Ελλάδα οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης. Μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα “αλαζονεία τέλος”, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα” είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην Καλαμάτα από την πλατεία 23ης Μαρτίου. Χαιρέτησε και μίλησε με κόσμο που συναντούσε μπροστά του, μπήκε σε μαγαζιά και μίλησε σε εργαζόμενους και επαγγελματίες, άναψε κερί στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, πάρα πολλοί, μικροί και μεγάλοι, του ζήτησαν να βγάλουν σέλφι, αγκάλιασε μικρά παιδιά, πήρε αγκαλιά έναν σκύλο μιας θαυμάστριάς του. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Αικατερίνα Πριφτάκη και Αντώνης Γουναλάκης, στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύζυγός του Τάιλερ, ενώ εκείνος που τον συνόδευε συνεχώς και τον έβαζε σε καταστήματα ήταν ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Κωνσταντινέας. Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Ραμάλα για τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ανέβασε στην εξέδρα νέους που ύψωσαν πλακάτ με το σύνθημα “All eyes on Rafah” και τους χειροκρότησε. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην κεντρική πλατεία, σε μια μικρή εξέδρα, μπροστά από το προεκλογικό του βάν. Στην ομιλία του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για αλαζονεία και έλλειψη ανθρωπιάς, τόνισε ότι υπεύθυνος για την ακρίβεια είναι ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα ότι όταν μιλάει για τις τιμές των προϊόντων αναφέρεται στη τιμή του μισού κιλού κάθε προϊόντος για να μη φανεί το μέγεθος των αυξήσεων που γίνονται. Όταν όμως ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη τιμή του μισού κιλού ψωμί, του μισού κιλού κρέας και του μισού λίτρου βενζίνης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, δείχνει ότι έχει καταδικάσει τους πολίτες να ζουν μισή ζωή: “Αυτή είναι η λύση του για την ακρίβεια. Η μισή ζωή όλων σας. Η ΝΔ έχει γίνει πια ένας ασφυκτικός κλοιός. Η ΝΔ έχει γίνει πια το ταβάνι στις ζωές μας που δε μας αφήνει να σταθούμε όρθιοι. Να σηκωθούμε στο ύψος μας. Απέναντι σε αυτή την σταθερότητα με όπισθεν, εμείς θέλουμε το άλμα μπροστά. Ένα Κράτος που με ισότητα, δικαιοσύνη και ανάπτυξη θα παρέχει ευκαιρίες σε όλους πολίτες να αξιοποιούν τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους, ώστε να φτάνουν εκεί που μπορούν: στην αναγνώριση και την επιτυχία. Αυτό είναι το Ελληνικό Όνειρο”.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τους πολίτες στις εκλογές όχι απλά να καταδικάσουν τη Νέα Δημοκρατία αλλά να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να βάλουν τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου: “Οι Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δεν πρέπει να είναι μόνο ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση. Ακόμη κι αν αντί για την Κυβέρνηση της ΝΔ είχαμε μία καλή κυβέρνηση, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς μία ισχυρή αντιπολίτευση. Η Δημοκρατία χρειάζεται -τουλάχιστον- δύο ισχυρούς πόλους. Γι’ αυτό σας ζητάω όχι μόνο να αποδυναμώσετε τη ΝΔ, αλλά να δυναμώσετε αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Να νιώσει η ΝΔ την ανάσα μας. Μην περιμένετε λύσεις από αλλού. Ούτε από κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις, ούτε από «συνεργασίες κορυφής» ετερώνυμων που δεν έλκονται. Ούτε από δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το «εμπόριο της Αριστεράς» και αγαπούν πολύ τον παλαιστινιακό λαό, αλλά δε σηκώνονται από την καρέκλα τους να πάνε εκεί, επιτόπου, να στηρίξουν, να πουν: Εκεχειρία τώρα. Εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια. Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές”.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας: “Ζείτε σε μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Ελλάδας. Σε φυσική ομορφιά, σε παραγωγικές δυνατότητες, σε τουριστική προοπτική. Όμως η Μεσσηνία είναι εγκαταλελειμμένη από το κεντρικό κράτος. Ίσως γιατί πάντα τους ίδιους ψηφίζετε. Κι έτσι σας θεωρούν πάντα δεδομένους. Υπάρχει ένα τρίπτυχο μεγάλων προβλημάτων στον νομό σας.

Πρώτο σκέλος, η μεγάλη καθυστέρηση στα έργα υποδομής: Από το οδικό δίκτυο (Καλαμάτα προς Μεθώνη, Ριζόμυλος - Κορώνη κ.α.), μέχρι το Αεροδρόμιο, το Φιλιατρινό φράγμα και το Μιναγιώτικο φράγμα, καθώς και το Λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Δεύτερο σκέλος, η ελλιπής υγειονομική κάλυψη. Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας καθώς και τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Ειδικά για το νοσοκομείο της Καλαμάτας, οι 2 παθολογικές θα έπρεπε να είχαν 12 ειδικούς γιατρούς - επιμελητές και έχουν μόνο 6. Η καρδιολογική κλινική θα έπρεπε να έχει 8 ειδικούς γιατρούς, έχει μόνο 4. Το αιμοδυναμικό τμήμα λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα λόγω υποστελέχωσης. Τις υπόλοιπες μέρες οι εμφραγματίες διακομίζονται σε άλλες πόλεις. Το ογκολογικό ιατρείο δεν έχει ογκολόγο εδώ και ένα χρόνο. Αυτή δεν είναι περίθαλψη που αρμόζει σε πολίτες της Ελλάδας, της Μεσσηνίας, της Καλαμάτας, το 2024. Και, πιστέψτε με, αυτή η εικόνα θα αλλάξει, γιατί η δημόσια υγεία είναι για μας η νούμερο ένα επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, διότι ο τόπος μας χωρίς ζωή δεν έχει μέλλον. Και πρέπει επιτέλους να δώσουμε αξία στην ανθρώπινη ζωή.

Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα της Μεσσηνίας είναι η μείωση του μόνιμου πληθυσμού. Κατά 8,7% μειώθηκε ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Κι εδώ απαιτούνται γενναίες κινήσεις. Όχι μόνο για να μείνετε στον τόπο σας, αλλά για να επιστρέψουν συμπολίτες σας, νέοι άνθρωποι, που ζουν στην Αθήνα και θέλουν να έρθουν πίσω εδώ, με φορολογικά και στεγαστικά κίνητρα και φυσικά πάρα πολλοί απόδημοι, σαν τον εαυτό μου, που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και να συνεισφέρουν στην κοινωνία με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία.

Τα ψέματα εσείς τα ξέρετε από πρώτο χέρι, ως η πόλη του ελαιόλαδου. Ξέρετε πόσο πληρώνεστε στο χωράφι και τι τιμή βλέπετε στο ράφι. Τουλάχιστον, εσείς έχετε το δικό σας λάδι για το τραπέζι σας. Γιατί η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι: πολίτες που στρέφονται λόγω της τιμής σε άλλα έλαια, αμφιβόλου ποιότητας. Κι αυτό το γεγονός θα επηρεάσει καίρια και σε βάθος χρόνου τις δικές σας ζωές ως ελαιοπαραγωγών. Όταν συνέκρινα μάλιστα την τιμή στην οποία πληρώνει ένας Γερμανός και ένας Έλληνας το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό: Πληρώνουμε πιο ακριβά από τους Γερμανούς το εθνικό μας προϊόν! Αν είναι δυνατόν!”.