Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 16:41

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος: Άφεση αμαρτιών ή τείχος αντίστασης στις αντιλαϊκές προτεραιότητες της Ε.Ε;

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Δημήτρης Οικονομάκος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, Εύα Κουφαλάκου Παναγιώτης Κουφαλάκος, Δημήτρης Οικονομάκος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, Εύα Κουφαλάκου

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Περιοδείες με στελέχη του κόμματος πραγματοποίησε σήμερα στην πόλη ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα. Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος υπογράμμισε ότι αν ο λαός δεν θέλει να συνεχιστεί η βαρβαρότητα που ζει, με τους πολέμους, την ακρίβεια, τις χαμηλές αμοιβές, τότε το κόμμα που μπορεί να υπερασπιστεί το “φτάνει, ως εδώ” είναι το ΚΚΕ, όπως  τόνισε ότι το κάνει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο…

 

Πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο, το πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας Παναγιώτη Κουφαλάκο και το στέλεχος του ΚΚΕ Εύα Κουφαλάκου, ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο ελληνικός λαός πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά την Κυριακή: Θέλουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών και ανοχή και στήριξη στις αντιλαϊκές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκφράζουν τα κόμματά της στη χώρα μας ή θέλουμε να έχουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ, το οποίο μπορεί να ορθώσει τείχος αντίστασης και μεγαλύτερη διεκδίκηση; Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζει το 90% της ελληνικής κοινωνίας, ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι ή θέλουμε να πούμε φτάνει ως εδώ; Το φτάνει ως εδώ μπορεί να εκφράσει σήμερα το ΚΚΕ και μέσω της ψήφου στο ΚΚΕ να δεχτεί πλήγμα το 41% και η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ταυτόχρονα να δεχτεί πλήγμα και η συναινετική αντιπολίτευση των κομμάτων που ψήφισαν έως και 90% το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία, σε όλα τα στρατηγικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζουν τη ζωή μας”.

Επίσης ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε ότι ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και η αποχή από την ψηφοφορία: “Στήριξη και ανοχή σε αυτή την κυρίαρχη πολιτική είναι κατά την άποψή μας και η αποχή. Γιατί η αποχή το βράδυ των εκλογών δεν θα ληφθεί υπόψιν. Τα ποσοστά θα καταμετρηθούν, οι βουλευτές θα βγουν, το ευρωκοινοβούλιο θα συγκροτηθεί ανεξάρτητα αν ψήφισε το 10, το 20, το 30, το 40 ή το 50% του ελληνικού λαού”. 

Κλείνοντα ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ, κ. Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές “υπάρχει δυνατότητα το ΚΚΕ να πάει πάρα πολύ πιο ψηλά και είναι ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να ζορίσει, να στριμώξει σήμερα την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, τα άλλα κόμματα, όπως το έκαναν με τους μεγάλους αγώνες τους το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές. Όλοι εκείνοι που εξεγέρθηκαν και βγήκαν στους δρόμους απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουνε όλοι οι λαοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. 

Στ.Μ.