Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 00:52

Συγκινημένος ο Αλέξης Χαρίτσης στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς - Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης

Συγκινημένος ο Αλέξης Χαρίτσης στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Αριστεράς - Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης

Με μεγάλη αγάπη μέλη και φίλοι της Νέας Αριστεράς αλλά και άλλοι πολίτες που ενδεχομένως ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, υποδέχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μπροστά από το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, για να τον συλληπηθούν για το θάνατο του πατέρα του, Βύρωνα, αλλά και να ευχηθούν καλή επιτυχία στη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές της Κυριακής…

 

“Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει, ήθελα η τελευταία εκλογική ομιλία μου να είναι εδώ, στην πατρίδα μου, την Καλαμάτα” είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, που λόγω του πένθους ακύρωσε την προεκλογική εκδήλωση, ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειάς του, τον κόσμο “για τα μηνύματα αγάπης όλες αυτές τις ημέρες, μας έχετε συγκινήσει πάρα πολύ”. 

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη, “ξεκινώντας από το μηδέν δώσαμε μια μάχη πολύ δύσκολη αλλά και μια μάχη πολύ όμορφη, που άξιζε και αξίζαμε να τη δώσουμε”. 

“Βρεθήκαμε παντού, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, παντού για να στείλουμε το μήνυμα ότι η αριστερά είναι εδώ, η Νέα Αριστερά είναι εδώ, η σύγχρονη αριστερά της εποχής μας” συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι το μήνυμα αυτό “κάθε μέρα έφτανε όλο και σε περισσότερο κόσμο και γινόταν όλο και πιο αποδεκτό”. 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι “είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος γιατί κατ’ αρχάς κανάμε μια καμπάνια που ήταν πολιτική. Αναδείξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, την ακρίβεια, το στεγαστικό, τα ζητήματα της πράσινης μετάβασης, της ενεργειακής πολιτικής, το παλαιστινιακό και τη γενοκτονία στη Γάζα”. 

Ακόμη ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι τηρήθηκε “αυτό που είχαμε πει από την αρχή, ότι θέλουμε να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να πιστεύουμε αυτό που λέμε” και γι αυτό “είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα το αναγνωρίσει στην κάλπη της Κυριακής”. 

Επίσης ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στον χώρο της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, στον προοδευτικό χώρο ευρύτερα και όπως τόνισε, “χωρίς τη Νέα Αριστερά η επόμενη μέρα δεν μπορεί να υπαρξει, δεν μπορεί να υπάρξει μια επόμενη μέρα στην οποία θα διαμορφωθεί ένας ανταγωνιστικός προς τη δεξιά πόλος στον οποίο η πολιτική δύναμη που έβαλε όλα τα ζητήματα θα είναι απούσα. Η Νέα Αριστερά θα είναι ο καταλύτης για να υπάρχει διέξοδος την επόμενη μέρα”. 

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τονισε ότι “δεν είναι λύση η αποχή, η παραίτηση, η αποστράτευση” και κάλεσε όλο τον κόσμο να πάει την Κυριακή στις κάλπες, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Νέας Αριστεράς να μιλήσουν μέχρι την Κυριακή με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος. 

Τον Αλέξη Χαρίτση πλαισίωσαν οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες Δήμητρα Κεραμυδά και Κατερίνα Φλώρου. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς επισκέφθηκε και το γειτονικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και χαιρέτησε τα μέλη του που ήταν εκεί, σε ανταπόδοση των συλλυπητηρίων μηνυμάτων που δέχτηκε για τον θάνατο του πατέρα του. 

Στ.Μ.