Πρόκειται για χώρο πρασίνου στην Ανατολική Συνοικία που διαμορφώθηκε με την πράξη εφαρμογής 1/1997 στην περιοχή της οδού Δημοπούλου, ο οποίος περικλείεται από τμήμα της οδού Λήδας και Πολυδεύκη. Είναι στην περιοχή του ρέματος Καλαμίτσι, κοντά στο χώρο που προορίζεται να ανεγερθεί το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο -αν ποτέ γίνει- και που παλιότερα προοριζόταν για την ανέγερση της φοιτητικής εστίας της Καλαμάτας.
Στο χώρο αυτό, τον δήθεν χώρο πρασίνου, είναι πεταμένα μπάζα από οικοδομές, υλικό στρώσης ασφάλτου, ένα εγκαταλειμμένο μηχάνημα έργων, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και βλάστηση που το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστεί επικίνδυνη για πυρκαγιά. Στη γωνία του χώρου πρασίνου υπάρχει και ένας μεγάλος σωρός σκουπίδια, που περιοίκοι μας είπαν ότι είναι εκεί παρατημένος εδώ και πολύ καιρό.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση και στην πραγματικότητα τον Δήμο δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει πραγματικούς χώρους πρασίνου εκεί που ορίζονται από το σχέδιο πόλης, παρότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Μάλιστα αντί να φτιάξει τους χώρους πρασίνου επιδίδεται σε έργα εντυπώσεων, όπως κάποια από τα πάρκα τσέπης.
Είναι δε πρόσφατη η περίπτωση με άλλο χώρο πρασίνου και άθλησης του Δήμου Καλαμάτας, στην Αγιάννα, ο οποίος όχι μόνο καταπατήθηκε αλλά πωλήθηκε κιόλας από τους καταπατητές!
Το αίτημα των περίοικων είναι να καθαριστεί άμεσα ο χώρος και να μεριμνήσει ο Δήμος ώστε να δημιουργηθεί ένας κανονικός χώρος πρασίνου. Και αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Συνοικίας αλλά σε κάθε χώρο πρασίνου που ορίζει το πολεοδομικό σχέδιο.
Στ.Μ.