Όπως σημειώνει η Οργάνωση Μελών Παραλίας, «πολύ καλή δουλειά από την Αμερικανίδα σκηνοθέτη Lara Lee που μας χάρισε το ντοκιμαντέρ << Burkinade Rising –The Art Resistance>> .
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΣΟ λοιπόν μια πάμφτωχη περίκλειστη χώρα της Δυτικής Αφρικής που ήταν Γαλλική αποικία μέχρι το 1960. Ο ιστορικός ηγέτης της Σανκαρά που είχε όραμα και θα την οδηγούσε, δολοφονήθηκε νωρίς. Αλλεπάλληλα πραξικοπήματα ταλαιπωρούν τη χώρα.
Η ταινία περιγράφει την ειρηνική εξέγερση του λαού το 2014 και εξερευνά το ρόλο της τέχνης και του πολιτισμού στην εξέγερση, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες, μουσικούς και ακτιβιστές που χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους, για να εμπνεύσουν και κινητοποιήσουν τον κόσμο. Η συνέχεια επί της οθόνης».
Ο.Μ. Παραλίας Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004