Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 21:13

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ηλικίας 33 χρόνων ο Δημήτρης Οικονομάκος

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ηλικίας 33 χρόνων ο Δημήτρης Οικονομάκος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μόλις 33 χρόνων είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος. Τον υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, που λόγω ασυμβίβαστου φεύγει από την Καλαμάτα και πάει υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο…

…Δυτικής Μάνης, παρουσίασε σήμερα ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος.
Ο Δημήτρης Οικονομάκος κατάγεται από τη Λακωνία, είναι παντρεμένος με ένα παιδί και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα από το 1999. Ήταν γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου της ΚΝΕ και γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας. Αργότερα ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος. Τώρα είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του ΤΕΙ Καλαμάτας. Ήταν συνδικαλιστής της Πανσπουδαστικής στα ΤΕΙ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στο Νομό Μεσσηνίας, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και πολιτιστικών ομάδων της Καλαμάτας. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε πεντάμηνο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας.
Κατά την παρουσίασή του ο Δημήτρης Οικονομάκος τόνισε ότι «οι εκλογές είναι μια μάχη πολιτική, είναι μια μάχη που δίνεται για εμάς σε τρεις κάλπες. Tο κριτήριο είναι ίδιο. Η πολιτική που πρέπει να τιμωρηθεί, να καταδικαστεί, είναι η ίδια: η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των μνημονίων που βάζουν τη σκιά τους και στα λεγόμενα αυτοδιοικητικά, δηλαδή στην πολιτική των δήμων. Οι εκλογές για τους δήμους, τις περιφέρειες και οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία, ώστε η συσσωρευμένη οργή και πείρα πολλών χρόνων να μετατραπεί σε πολιτικό συμπέρασμα.
Αυτό που διαφημίζει ο δήμαρχος της Καλαμάτας ότι "κράτησε όρθιο" το δήμο, με το ψεύτικο πλεόνασμα και τα έργα βιτρίνας κρύβει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δήμο μειώθηκαν και αντίθετα αυξηθήκαν τα δίμηνα, πεντάμηνα, οχτάμηνα μέχρι και τα 5 μεροκάματα το μήνα, οι επιχορηγήσεις σε μια σειρά κοινωνικές δομές στραγγίστηκαν, οι υπηρεσίες υποβαθμίστηκαν, αυξήθηκαν οι φόροι και τα χαράτσια ως ποσοστό επί των εσόδων, μειώθηκε η επιχορήγηση του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού με σοβαρές συνέπειες στο Στάδιο, στην Τέντα, στο Κολυμβητήριο, συνολικά στα γήπεδα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, στη φιλαρμονική κ.λπ.
Οι ΚΑΠ (κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) μειώθηκαν στο 40% και ο Δήμαρχος συμφωνεί με αυτή την κυβερνητική πολιτική.
Για όλα αυτά ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση, για να γίνει ο Δήμος Καλαμάτας αντίβαρο αντίστασης και αντεπίθεσης στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις, στα μνημόνια, στους όψιμους αγωνιστές και στους φασιστές που δεν μπορούν να μασκαρευτούν».
Στ.Μ.