Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 15:52

Άπταιστα «Γαλλικά» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας!

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ 
Το στόρι έχει ως εξής: Ο Δήμος Καλαμάτας είχε διαθέσει μια αίθουσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Φλώρου, τώρα την παίρνει πίσω χωρίς πειστική αιτιολογία και ο Σύλλογος με κατοίκους αντιδρούν πολύ έντονα. Η συζήτηση του θέματος έγινε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ακούστηκαν και «Γαλλικά» από πρώην αντιδήμαρχο…

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ 
Το στόρι έχει ως εξής: Ο Δήμος Καλαμάτας είχε διαθέσει μια αίθουσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Φλώρου, τώρα την παίρνει πίσω χωρίς πειστική αιτιολογία και ο Σύλλογος με κατοίκους αντιδρούν πολύ έντονα. Η συζήτηση του θέματος έγινε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ακούστηκαν και «Γαλλικά» από πρώην αντιδήμαρχο…

Από μέρες πριν μέλη του Συλλόγου με ανακοινώσεις στις εφημερίδες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση να τους πάρει πίσω την αίθουσα ο Δήμος. Χθες το βράδυ, προσήλθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με πανώ, στο οποίο είχαν γράψει ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν διχασμό στο χωριό.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην τοποθέτησή του υπερασπίστηκε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Φλώρου για να επιστραφεί η αίθουσα στο Δήμο. Τόνισε ότι πάντα σέβεται τους προέδρους που εκλέγουν τα χωριά, εν προκειμένω την Αναστασία Μπελογιάννη και υπογράμμισε και στη συγκεκριμένη περίπτωση εκείνη έχει την απόλυτη υποστήριξή του. Επιπλέον δε ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτό που συνέβαινε τη δεκαετία του ’80, όπου οι δήμαρχοι «έστηναν» έναν «ψευτοσύλλογο» για να παρακάμπτουν τους προέδρους που δεν ήταν της επιρροής τους.
Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του Συλλόγου του Αγίου Φλώρου, ο γραμματέας του οποίου, Μάρκος Σγράντζος, παρουσίασε το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογός του και τη βοήθεια που έχει προσφέρει και στη σημερινή πρόεδρο του χωριού.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, χαρακτήρισε τις αναφορές του δημάρχου σχετικά με τους «ψευτοσυλλόγους» ως «διχαστικές», τον αποκάλεσε επίσης «δήμαρχο της βίας», αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Νίκας σε τηλεφώνημά του σε κάτοικο της περιοχής απείλησε ότι αν χρειαστεί θα διώξει τους κατοίκους του Αγίου Φλώρου από το χωριό τους, σχολιάζοντας ότι έχουν περάσει οι εποχές όπου άνθρωποι εξορίζονταν σε ξερονήσια και τέλος ζήτησε να συνεχιστεί η παραχώρηση της αίθουσας στο Σύλλογο.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, τόνισε ότι οι λόγοι που επικαλείται ο Δήμος προκειμένου να πάρει πίσω την αίθουσα δεν είναι σε καμία περίπτωση πειστικοί και ειδικότερα ανέφερε ότι ο Δήμος τη θέλει προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως αποθήκη και για τη στέγαση δημοτικού παιδικού σταθμού, κάτι το οποίο δεν είναι σε κανένα σχεδιασμό και προγραμματισμό του Δήμου.
Την ώρα που μιλούσε ο Τάσος Νιάρχος, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Μπούρας, φάνηκε να σχολίασε τον εισηγητή του θέματος, Δημήτρη Μπούχαλη και ειδικότερα την αναφορά που είχε κάνει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει το θέμα. Τότε ο Δημήτρης Μπούχαλης του …μίλησε στα «Γαλλικά», κάτι που πυροδότησε το κλίμα, ενώ εκείνος αρνήθηκε ότι προέβη σε βωμολοχία και αντίθετα είπε ότι στο παρελθόν είχε κάνει για εκείνον μια αχαρακτήριστη αναφορά ο Θόδωρος Μπρεδήμας αλλά κανείς δεν αντέδρασε τότε όπως χθες το βράδυ.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, επίσης ζήτησε να συνεχιστεί η παραχώρηση της αίθουσας στο Σύλλογο, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή πρέπει με τις πράξεις της όχι να διχάζει τις τοπικές κοινωνίες αλλά να τις ενώνει και ότι η συνένωση δυνάμεων αποτελεί κύριο στοιχείο της αυτοδιοίκησης.
Η πρόεδρος του Αγίου Φλώρου, Αναστασία Μπελογιάννη, υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση να παρθεί πίσω η αίθουσα, υποστήριξε ότι η ίδια επιδιώκει την καλή συνεργασία με το Σύλλογο και ανακοίνωσε ότι φέτος το πανηγύρι του χωριού, στις 17 και 18 Αυγούστου θα το κάνει η Τοπική Κοινότητα με τη «Φάρις», όμως και ο Σύλλογος είπε ότι το ίδιο διήμερο θα κάνει το δικό του καθιερωμένο πανηγύρι στο χωριό!...
Στ.Μ.