Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 00:00

Ψευτοδίλημμα το αν θα είναι κρατικό ή ιδιωτικό το αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΛΕΕΙ Ο Π. ΝΙΚΑΣ 
«Δεν μπαίνει δίλημμα αν το αεροδρόμιο είναι κρατικό ή ιδιωτικό. Δικό μας είναι ό,τι και να ‘ναι»! Αυτή την άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που αρνήθηκε να υποστηρίξει ψήφισμα της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, …

ΛΕΕΙ Ο Π. ΝΙΚΑΣ 
«Δεν μπαίνει δίλημμα αν το αεροδρόμιο είναι κρατικό ή ιδιωτικό. Δικό μας είναι ό,τι και να ‘ναι»! Αυτή την άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που αρνήθηκε να υποστηρίξει ψήφισμα της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, …

…κατά του «ξεπουλήματος» του αεροδρομίου.
Ο δήμαρχος είπε ότι και εκείνος τάσσεται υπέρ του να είναι το αεροδρόμιο κρατικό. Πρόσθεσε όμως ότι εφόσον το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το αεροδρόμιο με τα απαιτούμενα 40.000.000 ευρώ για την αναβάθμισή του και αφού δεν μπορεί το κράτος να το κρατάει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, τότε ας το πάρει ιδιώτης. Επιπλέον ο δήμαρχος περιέγραψε την κατάσταση στο αεροδρόμιο ως εξαιρετικά πιεστική, τονίζοντας ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται και φεύγουν, αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς ωράριο το προσωπικό, ενώ απένειμε τα εύσημα στον αερολιμενάρχη, Δημήτρη Μανδηλάρη, για την ευσυνειδησία προς την Υπηρεσία του.
Το ψήφισμα που κατέθεσε προς ψήφιση η μείζων μειοψηφία έχει ως εξής: «Ο κυκλώνας της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους παρασύρει και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για τα οποία η πορεία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της. Στο πλαίσιο αυτό κάποια από τα αεροδρόμια θα δοθούν ως bonus για τον υποψήφιο αγοραστή. Μεταξύ αυτών θα είναι και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και καταγγέλλουμε:
1. Καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει δώρο και όχι επιλεγμένη επένδυση για τον αγοραστή, τίποτα δεν θα διασφαλίζει πλέον ούτε  την αναγκαία αναβάθμισή του ούτε και την συνέχιση της λειτουργίας του.
2. Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα επιβληθεί φόρος ανά επιβάτη ανάλογος με το σπατόσημο. Κάτι τέτοιο θα καταστήσει ασύμφορη την επιλογή του αεροδρομίου της Καλαμάτας από τους tour operators αλλά και τους τουρίστες.
3. Η υποβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και πολύ περισσότερο η εγκατάλειψή του θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για τον τουρισμό τόσο της Καλαμάτας όσο και όλης της Μεσσηνίας. Τον τουρισμό που τα τελευταία χρόνια, με τον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διακινούμενων επιβατών από το αεροδρόμιο της πόλης μας, αποτελεί σταθερό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.
Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη να διασωθεί και να προασπιστεί ο δημόσιος  χαρακτήρας του αεροδρομίου Καλαμάτας και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση υιοθετώντας το παρόν ψήφισμα».
Στ.Μ.