Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 00:00

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ζητούν οι τρίτεκνοι με μικρό εισόδημα

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των τρίτεκνων οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ζητά από τους Δήμους του Νομού ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας…

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 
Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των τρίτεκνων οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ζητά από τους Δήμους του Νομού ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας…

Ειδικότερα, ο Σύλλογος ζητάει να απαλλαγούν όσες τρίτεκνες οικογένειες έχουν εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, εν όψει των Χριστουγέννων ο Σύλλογος ετοιμάζεται να προσφέρει σε οικογένειες-μέλη του που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είδη πρώτης ανάγκης.
Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Σύλλογος, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του «συζήτησε δράσεις και ενέργειες που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα και στόχο έχουν να βοηθήσουν τις τρίτεκνες οικογένειες-μέλη του συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχιας. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων από το κοινωνικό παντοπωλείο που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις καθώς και η αίτηση προς όλους τους δήμους του νόμου μας για μηδενικά δημοτικά τέλη σε όλες τις οικογένειες που το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.
Το αίτημα μας προς τους δήμους του νομού μας θεωρούμε πως είναι δίκαιο και θα ανακουφίσει έστω και λίγο οικογένειες με άμεσα βιοποριστικά προβλήματα. Εξάλλου τι απαιτήσεις μπορεί να έχουν οι δήμοι από πολυμελείς οικογένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα καθημερινά έξοδα και ζουν κάτω από το όριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;».