Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ούτε ένας καλός λόγος για την ανάπλαση στη Φαρών…

Ούτε ένας καλός λόγος για την ανάπλαση στη Φαρών…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Ούτε ένας καλός λόγος δεν ακούστηκε για το έργο της ανάπλασης στην οδό Φαρών, από…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ούτε ένας καλός λόγος δεν ακούστηκε για το έργο της ανάπλασης στην οδό Φαρών, από…

…σύσσωμη την αντιπολίτευση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το οποίο κλήθηκε να εγκρίνει ένα διαδικαστικό ζήτημα σχετικά με λογαριασμούς του αναδόχου.
Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ο δρόμος έχει γίνει λιγότερο λειτουργικός, ότι η κίνηση γίνεται πλέον με κίνδυνο για όσους χρειάζεται να στρίψουν, ότι το πρόβλημα με τις πλημμύρες στο τμήμα από την Κρήτης και κάτω δεν έχει λυθεί και ότι έχει υποβαθμιστεί η ανατολική πλευρά της Φαρών, όπου δεν έγινε έργο.
«Οι παρεμβάσεις δυστυχώς δεν έχουν αποδώσει», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που τόνισε ότι η κίνηση γίνεται με κίνδυνο και ότι έχουν μειωθεί οι θέσεις στάθμευσης.
«Το έργο είναι προβληματικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, σχολιάζοντας επιπλέον ότι, αντί να διεκδικούνται χρήματα για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα με το χείμαρρο που δημιουργείται στο δρόμο όταν βρέχει, δίνονται λεφτά για αναπλάσεις.
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έργο δημιούργησε επιπλέον προβλήματα αντί να επιλύσει.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, επίσης μίλησε για πάρα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Φαρών αλλά και για πρόχειρη μελέτη. 
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σχολίασε σχετικά ότι ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι γνώμη του αρέσει, δείχνοντας ότι η δική του άποψη είναι διαφορετική. Σε ό,τι αφορά το ανατολικό πεζοδρόμιο της Φαρών ανήγγειλε ότι μέσα στο 2015 θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα δέντρα με μουριές, ενώ θα γίνουν και επισκευές στο δάπεδο.
Για το θέμα με τα νερά ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αγωγός ομβρίων στη Φαρών, από την Κρήτης και κάτω, διότι η νομοθεσία απαγορεύει την εκβολή ομβρίων υδάτων εντός λιμένα, για την αποφυγή μείωσης του βάθους του πυθμένα από τα φερτά υλικά. Ωστόσο ανακοίνωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζει μελέτη αγωγού που θα πιάνει τα νερά στη συμβολή με την Ευριπίδου και θα τα στέλνει στον αγωγό της οδό Ηρώων.
Τέλος, ο δήμαρχος εξήγγειλε πόλεμο στα αυτοκίνητα, στο πλαίσιο του οποίου θα μειωθούν και οι θέσεις στάθμευσης.
Στ.Μ.