Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 00:00

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης των δημοτικών τελών»

φωτογραφία Στέλιου Κρητικάκη φωτογραφία Στέλιου Κρητικάκη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
Τη μείωση των δημοτικών τελών ζήτησαν για άλλη μια φορά παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε ότι…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
Τη μείωση των δημοτικών τελών ζήτησαν για άλλη μια φορά παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε ότι…

…«δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης των δημοτικών τελών».
Το αίτημα έβαλαν αυτή τη φορά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, που τόνισε ότι ο λαός δεν αντέχει να πληρώνει και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, που σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα μείωσης των τελών, τα οποία επισήμανε ότι έτσι και αλλιώς είναι υψηλά.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι ο Δήμος έχει διατηρήσει «παγωμένα» τα δημοτικά τέλη για πολλά χρόνια και πως πρέπει να έχει έσοδα ώστε να καλύπτει τις ανελαστικές του δαπάνες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει μείωση. Πρόσθεσε όμως ότι για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια να τους διευκολύνει στις υποχρεώσεις τους.
Λίγο νωρίτερα πάλι ο Δημήτρης Οικονομάκος είχε ζητήσει ενημέρωση για τα χρήματα που εισπράχθηκαν με την τελευταία ρύθμιση. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, απάντησε ότι από τα 1.200.000 ευρώ που έχουν ρυθμιστεί δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη ο Δήμος πόσα τελικά θα εισπραχθούν. Επιπλέον δε σημείωσε και εκείνος ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν γίνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αντίθετα έχουν γίνει μειώσεις σε ορισμένες δημοτικές ενότητες.
Στ.Μ.