Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 14:18

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και τι υποστηρίζουν

Νίκος Διασάκος, Αγγελική Ζαφείρη, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Αντώνης Κατσάς, Σαράντος Κουκούμης, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Στέλλα Χρηστέα Νίκος Διασάκος, Αγγελική Ζαφείρη, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Αντώνης Κατσάς, Σαράντος Κουκούμης, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Στέλλα Χρηστέα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 
Προσωπικότητες γνωστές στους εργαζόμενους, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, πρόσωπα από τους χώρους της επιστήμης, της νεολαίας, της τοπικής διοίκησης, του αγώνα κατά των ναρκωτικών, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε το μεσημέρι…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 
Προσωπικότητες γνωστές στους εργαζόμενους, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, πρόσωπα από τους χώρους της επιστήμης, της νεολαίας, της τοπικής διοίκησης, του αγώνα κατά των ναρκωτικών, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε το μεσημέρι…

…στο Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Η παρουσίαση έγινε από τον γραμματέα και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκο Κουτουμάνο και Δημήτρη Οικονομάκο, οι οποίοι παράλληλα υπογράμμισαν ότι την επομένη των εκλογών η κατάσταση θα εξακολουθήσει να είναι σκληρή για τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και το ΚΚΕ πρέπει να είναι ισχυρό στη Βουλή και να μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες.
Οι υποψήφιοι και το σύντομο βιογραφικό τους είναι:

Διασάκος Νικόλαος, οδοντίατρος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ζαφείρη Αγγελική, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, σπουδάστρια στο τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με καταγωγή από τη Χώρα Μεσσηνίας.

Καντζιλιέρη Χριστίνα, κτηνίατρος, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας. Έχει καταγωγή από την Αρτεμισία Αλαγονίας.

Κατσάς Αντώνης, δικηγόρος, ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έχει υπερασπιστεί εντελώς αφιλοκερδώς  αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού και του αγροτικού κινήματος. 
Έχει πλούσια δράση στο ερασιτεχνικό θέατρο (επίτιμος πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής), στο κίνημα κατά των Ναρκωτικών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του ρατσισμού. Υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014 και το 2009. Κατάγεται από τη Γλυφάδα Πυλίας.

Κουκούμης Σαράντος, συνταξιούχος δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.

Κουφαλάκος Παναγιώτης, υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, επικεφαλής της γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων.

Χρηστέα Στέλλα, μεταλλειολόγος - μηχανικός ΕΜΠ, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας. Από τον Αγ. Δημήτριο Μεσσηνιακής Μάνης.

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Οικονομάκος, «στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν κόντρες, προσωπικές φιλοδοξίες, κοψίματα, προσωπική καμπάνια, σταυροθηρία, αλληλοκαρφώματα αλλά κοινός εθελοντικός συλλογικός αγώνας για ένα κοινό σκοπό που τα σκεπάζει όλα αυτά. Σε μια εποχή μεταγραφών, συντροφικών μαχαιρωμάτων και μεταπηδήσεων από το ένα κόμμα στο άλλο σε μια μέρα, αποτελεί και αυτός ένας ακόμα λόγος να ψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ». 
Επιπλέον σημείωσε: «Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ. Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά. (…) Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει».
Στην παρέμβασή του ο γραμματέας της Τ.Ε., Νίκος Κουτουμάνος, μίλησε για το ζήτημα της στάσης που θα κρατήσει το ΚΚΕ απέναντι σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Με αφορμή τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα, σε ένα πιο ιδιαίτερο κομμάτι του κόσμου.
Απευθυνόμαστε σ΄ όλους αυτούς που πήραν μέρος στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, σε όλους όσους αισθάνονται προοδευτικοί, αγωνιστές, αριστεροί, ριζοσπάστες.
Σε όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως μειωμένες απαιτήσεις, γνωρίζοντας βαθιά μέσα τους ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, παρά μια ακόμη αστική κυβέρνηση που θα συνεχίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ.
Όλοι αυτοί ξέρουν πως αν προδοθούν οι όποιες προσδοκίες τους (που κατ’ εμάς σίγουρα θα προδοθούν), έχουν το ΚΚΕ αποκούμπι, μπροστάρη και οργανωτή των αγώνων. Και έτσι είναι.
Όμως πρέπει να σκεφτούνε και να προβληματιστούν για το εξής: Ίδια θα είναι την επόμενη μέρα η δυνατότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος να προβάλει αντίσταση, αν το ΚΚΕ βρεθεί εκλογικά αποδυναμωμένο; Ίδια ήταν η κατάσταση του εργατικού κινήματος με το ΚΚΕ στο 8,5% και με το ΚΚΕ στο 4,5%; Με την ίδια ευκολία πέρναγαν τα αντιλαϊκά τους σχέδια;
Γι' αυτό λοιπόν όλοι αυτοί, οι σκεπτόμενοι και προβληματιζόμενοι, έχουν επιπλέον ευθύνη. Να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό και στη βουλή, γιατί μόνο έτσι το εργατικό κίνημα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αντιλαϊκή επίθεση, η οποία θα είναι σφοδρή όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει».
Στ.Μ.