Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 03:00

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο που θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το Σωματείο τονίζει ότι η κατάσταση είναι τραγικοί και ενημερώνει ότι το Νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα περιστατικά…
Σήμερα εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, η οποία θα επαναληφθεί και αύριο, από τις εφτά έως τις δέκα το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων, «διαμαρτυρόμαστε για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και οι μηδαμινές προσλήψεις παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.
Η κατάσταση σε τμήματα και κλινικές είναι τραγική, προσωπικό και ιατροί στα όρια της εξάντλησης, μ' απάνθρωπα ωράρια εργασίας, παραβίαση κάθε έννοιας ασφάλειας και αξιοπρέπειας στην εργασία.
Ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό είναι απλήρωτοι για μήνες. Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι ιατροί έχουν 4 μήνες απλήρωτοι τις εφημερίες τους. Στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό οφείλονται αργίες, νυχτερινά απ' το Δεκέμβρη του 2014, ενώ ήδη η διοίκηση μ' εντολή του υπουργού Υγείας προχώρησε σε περικοπή 40% των χρημάτων που μας οφείλονται για το μήνα Δεκέμβρη.
Προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου που μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για να πληρωθούν τα οφειλόμενα του 2015 και όσα πιστώθηκαν για το Δεκέμβρη του 2014 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες που το προσωπικό έχει δουλέψει.
Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη κατατίθενται από σήμερα μαζικά απ' το προσωπικό δηλώσεις επίσχεσης εργασίας μέχρι να καταβληθούν τα οφειλόμενα.
Αύριο Τετάρτη θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στάση εργασίας που χει εξαγγελθεί απ΄ τις 7πμ  εώς τις 10πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των τακτικών ιατρείων.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες για ενημέρωση των πολιτών.
Από αύριο Τετάρτη 29/4 τίθεται εν ισχύ και η επίσχεση εργασίας για την οποία η κατάθεση των δηλώσεων θα συνεχιστεί.
Ενημερώνουμε τους πολίτες του νομού ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί  μόνο για τα επείγοντα περιστατικά και ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε.
Απαιτούμε:
·              Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009
·              Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών
·              Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
·              Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».