Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 00:00

Σε εγρήγορση η Πρωτοβουλία Πολιτών για το τσιμέντο στο Πάρκο

Σε εγρήγορση η Πρωτοβουλία Πολιτών για το τσιμέντο στο Πάρκο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου καταβάλλεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Δημόσιους Χώρους, με σκοπό να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, με το χτίσιμο της κεντρικής διαδρομής του με κυβόλιθους από τσιμέντο…

Η Πρωτοβουλία Πολιτών τονίζει ότι ο οδηγός για τη νέα αυτή παρέμβαση είναι η επιτυχής περσινή αντίδραση, που απέτρεψε τελικά την εγκατάσταση θαλάσσιου πάρκου στην πλαζ της Ανάστασης. Επιπλέον δε η Πρωτοβουλία σημειώνει ότι από την περσινή αυτή κινητοποίηση  αναδείχθηκε και η αναγκαιότητα εγκατάστασης ράμπας για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα, έργο που αποφάσισε να υλοποιήσει ο Δήμος φέτος το καλοκαίρι.
Γράφει η Πρωτοβουλία: «Μια διευκρίνιση που θεωρούμε σημαντική είναι πως πέρυσι η όλη δράση που αναπτύχθηκε απέναντι  στην εισβολή του πλαστικού εξαμβλώματος  των θαλάσσιων  πάρκων στην παραλία της Καλαμάτας πυροδοτήθηκε από τα κοινωνικά αντανακλαστικά του κόσμου. Λουόμενοι, περίοικοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα  αντιστάθηκαν σθεναρά στην εξόφθαλμη καταπάτηση του δικαιώματος στην ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Η δράση από κοινού όλων των συμπολιτών μας ήταν αυτή που τάχθηκε ενάντια στην αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής και του λιμεναρχείου. Απόρροια αυτής της δράσης ήταν και η συγκρότηση της πρωτοβουλίας πολιτών για τους δημόσιους χώρους. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση απέναντι στα αδηφάγα σχέδια εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών.
Υ.Γ: Δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθεί διάδρομος πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία της Ανάστασης ξεχνώντας πως ήταν η αντίδραση των πολιτών πέρυσι  που ανέδειξε την έλλειψή της».