Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 00:00

Σκαλωσιές στο Νοσοκομείο για βάψιμο με χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το βάψιμο του κελύφους του Νοσοκομείου, καθώς και για τη θερμομόνωση των δωμάτων της οροφής, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των σχετικών δαπανών...

Είναι έργο προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος. Επιπλέον από τη διοίκηση του νοσοκομείου ανακοινώθηκε ότι αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα όσον αφορά την εργολαβία για την αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και αύριο (Σάββατο;) ο εργολάβος επιστρέφει.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνονται τα εξής: «Ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το μεγάλο έργο για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Το έργο εντάχθηκε το 2014 στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 €. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου στο θέμα της ενεργειακής εξοικονόμησης-οικονομίας  των πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος
Το έργο περιλαμβάνει τον ελαιοχρωματισμό συνολικά, εξωτερικά, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος με ψυχρά υλικά (χρώματα ενεργειακής εξοικονόμησης) και την θερμομόνωση όλων των δωμάτων της οροφής.
Επίσης θετικές φαίνονται να είναι οι εξελίξεις με το έργο της Αναδιαρρύθμισης  Ισογείου του Κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων- Διοίκησης του Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, όπου ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και από αύριο επιστρέφει ο ανάδοχος  για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου».
Στο δελτίο Τύπου περιλαμβάνεται και η εξής δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου: «Συνεχίζουμε εντατικά να δουλεύουμε μέσα σε ασφυκτικά  χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων Υγείας στη Μεσσηνία.  Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».