Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 00:00

Τον Χάρη Βγενή κάλεσε για εξηγήσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ 
Τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρη Βγενή, ο οποίος έστησε επιχείρηση ενοικίασης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην πλαζ της Καλαμάτας χωρίς να έχει πάρει άδεια για το χώρο, κάλεσε το μεσημέρι στο γραφείο του, για εξηγήσεις, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας…

Ακολούθως κάλεσε τον πρόεδρο και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και οι οποίοι χθες ακύρωσαν το διαγωνισμό για την παραχώρηση θέσης στον αιγιαλό, ανατολικά του «Elite», για την ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Στο διαγωνισμό αυτό προσφορά κατέθεσε μόνο ο Χάρης Βγενής, ο οποίος όμως δεν διέθετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Γι’ αυτό το λόγο η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την επανάληψη του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Παρ’ ότι λοιπόν για το διαγωνισμό δεν είχε αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή, ο Χάρης Βγενής, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είχε εγκατασταθεί στον αιγιαλό και ενοικίαζε κιόλας θαλάσσια μέσα αναψυχής στους λουόμενους.
O δήμαρχος προφανώς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την ενέργεια του δημοτικού του συμβούλου, ωστόσο δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια, επιθυμώντας να ξεχαστεί γρήγορα αυτό το θέμα.
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που είναι μέλη της Επιτροπής, ο δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα και ενέκρινε το χειρισμό που έχει γίνει, δηλαδή την ακύρωση του διαγωνισμού και την επανάληψή του.
Στ.Μ.