Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 00:00

Αιδώς Αργείοι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση προληπτικής ιατρικής της Ν.Δ.

Από πρόσφατη εκδήλωσης του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Από πρόσφατη εκδήλωσης του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
«Ως απροκάλυπτα ψηφοθηρική και πάσχουσα από αναχρονιστικό μικροκομματισμό», καταδικάζει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας την εκδήλωση που διοργανώνει για την Παρασκευή και το Σάββατο η ΝΟΔΕ Ν.Δ., για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ταυτόχρονα…

…εγκαλεί τις διοικήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση, αδιαφορώντας για τη μη τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Ως Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εκτυλίσσεται στο νομό μας ένα σκηνικό, που παραπέμπει σε παλαιοκομματικές πρακτικές της δεκαετίας του ’60.
Αναφερόμαστε, βέβαια, στην εκδήλωση «Μάχη στήθος με στήθος», που διοργανώνει η ΝΟΔΕ της ΝΔ Μεσσηνίας, μαζί με την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και το ΕΚΠΑ.
Στην αρχή δεν αντιληφθήκαμε που ήταν η «Μάχη», στη συνέχεια όταν είδαμε ότι τα ραντεβού των ενδιαφερομένων γυναικών ήταν μέσω των γραφείων της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας μπαίναμε σιγά - σιγά στο νόημα. Και πάλι σιωπήσαμε. Σιωπήσαμε διότι περιμέναμε την τοποθέτηση των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων, που είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ.
Από αυτούς όμως μόνο ο Σύλλογος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μία παράταξη του ΙΣΜ τοποθετήθηκαν - και μάλιστα αρνητικά.
Τώρα όμως, που αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθούμε κι εμείς.
1. Δεν αντιτασσόμαστε σε οποιαδήποτε δράση στοχεύει στην ανακούφιση των συμπολιτών μας σε θέματα Υγείας, φτάνει να τηρούνται αυστηρά η ιατρική και η πολιτική δεοντολογία.
2. Θεωρούμε απαράδεκτη την διακίνηση προσωπικών δεδομένων, μέσω τηλεφώνων πολιτικών κομμάτων, που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την τήρηση του ιατρικού απόρρητου, με αφορμή οποιαδήποτε εκδήλωση που φορά τον μανδύα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γι αυτό εγκαλούμε τόσο τη ΝΟΔΕ, όσο και τις διοικήσεις του ΙΣΜ και της ΙΕΜ, την πρώτη για κομματική σκοπιμότητα και λαθροχειρία και τους δεύτερους για ολιγωρία και ως κατώτερους των περιστάσεων.
3. Είναι τουλάχιστον τραγελαφικό η παράταξη που διέλυσε το Σύστημα Υγείας και την Περίθαλψη στην Ελλάδα να παρουσιάζεται ως αρωγός των αναξιοπαθούντων πολιτών, ενσαρκώνοντας την λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».
Αιδώς Αργείοι. Πιστεύοντας ότι η Υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που προστατεύεται και υπηρετείται από την πολιτεία, εμείς ως Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καταδικάζουμε την εν λόγω εκδήλωση ως απροκάλυπτα ψηφοθηρική και πάσχουσα από αναχρονιστικό μικροκομματισμό και καλούμε τις Διοικήσεις του ΙΣΜ και της ΙΕΜ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα μέλη τους και εν γένει στους συμπολίτες μας, ως οφείλουν».