Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 16:01

"Capital control στη δημοκρατία" και το "τρίτο μνημόνιο από το δήμαρχο Καλαμάτας"…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ 
«Έχετε βάλει capital controlστη δημοκρατία», είπε ο Σταμάτης Μπεχράκης στη δημοτική αρχή, επειδή έχει αποφύγει μέχρι τώρα να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των κατοίκων που έχουν αναγκαστεί να προσαρμόσουν τη ζωή τους στους τραπεζικούς περιορισμούς…

Η αναφορά του Σταμάτη Μπεχράκη, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Μάλιστα ο Θανάσης Ηλιόπουλος του απάντησε ότι «σε λίγο θα μας πείτε ότι ο δήμαρχος υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο».
Επί της ουσίας, ο Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να μειώσει το κόστος λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ στο Νέδοντα, τώρα που έχουν σταματήσει οι τραπεζικές συναλλαγές σε ρευστό, όπως επίσης πρέπει να διευκολύνει και ελαφρύνει τους καταναλωτές όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΥΑΚ.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος απάντησε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης παρέχει διευκολύνσεις στους πολίτες, καθώς αυτή την περίοδο δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις. Επιπλέον δε τόνισε ότι η μείζων μειοψηφία αν έχει συγκεκριμένες προτάσεις μπορεί να τις υποβάλει στη δημοτική αρχή για να τις εξετάσει.
Κάποια στιγμή ανέβηκαν οι τόνοι και ειδικότερα όταν ο Σταμάτης Μπεχράκης μίλησε για capital control στη δημοκρατία ο Θανάσης Ηλιόπουλος του είπε «να κάνουμε δημοψήφισμα», ενώ ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του ανταπάντησε «μη χαίρεστε επειδή σας στηρίζουν οι απ’ έξω». Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, σχολίασε από την πλευρά του ότι αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Σταμάτης Μπεχράκης, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε όμως ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί».
Κατά τα άλλα, ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι αυτή την περίοδο επιβάλλεται η ενότητα και η ομόνοια, ενώ ο Νίκος Μπασακίδης, επίσης σύμβουλος της πλειοψηφίας, χαρακτήρισε τις αναφορές του Σταμάτη Μπεχράκη ως «λόγια σύγχυσης και διχαστικά».
Τέλος ο Τάσος Νιάρχος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφερόμενος στην έκκληση της δημοτικής αρχής για ενότητα τόνισε ότι ενότητα δεν είναι η υποταγή στους δανειστές, δεν είναι να φτάσει η ανεργία στο 50%, να βγαίνουν οι άνθρωποι στη σύνταξη στα 80 τους χρόνια, να πληρώνουν οι αγρότες 30% φόρο.
Στ.Μ.