Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 18:08

Ανοίγει το Α' ΚΑΠΗ για τους πρόσφυγες

Ανοίγει το Α' ΚΑΠΗ για τους πρόσφυγες

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ 
Στη διάθεση των προσφύγων και των άλλων άπορων που δεν έχουν στέγη, έθεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας το Α’ ΚΑΠΗ, μέχρι να περάσουν οι παγωμένες μέρες και νύχτες.
Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει όσο μπορεί να συμπαρασταθεί σε αυτούς που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι.

Επιπλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια που έχουν αναλάβει γιατροί της περιοχής για την ιατρική υποστήριξη φτωχών ανθρώπων, ενώ επίσης δήλωσε ότι ξεκινάει προσπάθεια για την ίδρυση και Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Τον δήμαρχο επισκέφθηκαν χθες το πρωί οι γιατροί που αυτή τη δύσκολη περίοδο θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον καμία οικονομική δυνατότητα να φροντίσουν τον εαυτό τους από ιατρικής άποψης. Ο κ. Νίκας είπε ότι μπορεί να τους διαθέσει χώρο δίπλα από το Δημοτικό Ιατρείο στην Παραλία ή στο Ανατολικό Κέντρο. Όσον αφορά το Κοινωνικό Φαρμακείο, σημείωσε ότι θα έχει την Τετάρτη το πρωί μια συνάντηση με τους φαρμακοποιούς για να συζητήσουν το θέμα.