Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 15:28

Ο δήμαρχος εισηγείται στην κυβέρνηση να δώσει στους ομίλους και τους ενδονομαρχιακούς άξονες

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΟΔΙΑ 
Να γίνει με ιδιωτική χρηματοδότηση η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου, στα πρότυπα των ιδιωτικών αυτοκινητόδρομων ουσιαστικά, εισηγείται στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος θα γίνει ενδεχομένως πιο γρήγορα, σημαίνει όμως ότι θα μπουν και διόδια. Το ίδιο μοντέλο μπορεί να ακολουθηθεί στη συνέχεια και σε άλλους ενδονομαρχιακούς δρόμους, τονίζει ο δήμαρχος…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, με τον οποίο συναντήθηκε χθες, παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Κοζομπόλη. Όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος, στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει σύσκεψη μέχρι το τέλος Αυγούστου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, για τους δρόμους της Μεσσηνίας.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Νίκας, «ο Δήμος Καλαμάτας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το οδικό δίκτυο του Νομού, γιατί είναι πεποίθησή μας ότι ό,τι γίνεται στο οδικό δίκτυο ενδιαφέρει κατά 70% την πόλη της Καλαμάτας ή εξυπηρετεί κυρίως κατά 70% την πόλη της Καλαμάτας, με την έννοια ότι ο κόσμος έρχεται εδώ για τους γιατρούς, για τον τεχνικό κόσμο, για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει η πόλη».
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή έχει επεξεργαστεί πρόταση για την κατασκευή των δρόμων με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.
Είπε ειδικότερα: «Δεν υπάρχουν χρήματα κρατικά για να γίνουν έργα, ιδιαίτερα οδικά. Δηλαδή τα χρήματα του λεγόμενου πακέτου Γιουνκέρ, τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύτιμα για να προωθηθούν και κάποια έργα στο νομό μας. Τα χρήματα αυτά όμως προορίζονται μόνο για οικονομική υποστήριξη συμπράξεων, μόνο για έργα ΣΔΙΤ. Επομένως, και αυτή είναι η θέση της δημοτικής αρχής, δεν γίνεται παρά οι μεγάλοι οδικοί άξονες εντός του νομού, Καλαμάτα-Ριζόμυλος ας πούμε, να υποστηριχθούν οικονομικά με κανένα άλλο τρόπο παρά μόνο μέσα από τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Έτσι πρέπει να το δούμε, Ιδιαίτερα για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, το οποίο είναι ώριμο μελετητικά 100%. Σε λίγο θα είναι και ο δρόμος μέχρι Πύλο και Μεθώνη. Πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τέτοιο πρόγραμμα και μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως επέκταση του μεγάλου οδικού άξονα ο οποίος φτάνει μέχρι την Καλαμάτα. Θα γίνει μια συζήτηση στο υπουργείο Υποδομών πού βρισκόμαστε μελετητικά και τί μπορεί να γίνει, και μπορεί να γίνει μόνο μέσω ΣΔΙΤ, ιδιαίτερα για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ένα έργο το οποίο προβλέπεται να στοιχίσει πάνω από 80.000.000 ευρώ».
Ερωτηθείς ο δήμαρχος για το αν ΣΔΙΤ σημαίνει διόδια για τον κόσμο της Μεσσήνης που έρχεται στην Καλαμάτα ή για τους Καλαματιανούς που θέλουν για παράδειγμα να πάνε στην Αρχαία Μεσσήνη, απάντησε ότι πράγματι ΣΔΙΤ σημαίνει και διόδια, πρόσθεσε όμως ότι η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρει τρόπο ώστε να μην μπουν διόδια.
Ειδικότερα δήλωσε ο κ. Νίκας: «ΣΔΙΤ σημαίνει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σημαίνει προφανώς και διόδια, τα οποία διόδια μπορεί να τα ρυθμίσει η κυβέρνηση και να είναι και χαμηλά. (..). Μην κοιτάτε τώρα που σε εποχές οικονομικής κρίσης ο καθένας μετράει το ευρώ. Θα παρατηρήσετε όμως ότι ο κανένας δεν επιλέγει τον παλιό δρόμο. Επομένως όταν δεν έχουμε χρήματα για να φτιάξουμε ένα δρόμο, να μην περιμένουμε -όπως περίμενε η γενιά η δική μου- 50 χρόνια για να φτιαχτεί ένας δρόμος. Γιατί χωρίς ΣΔΙΤ δεν θα γινόταν ο δρόμος προς Αθήνα. Αλλά υπάρχει δυνατότητα να μην έχει διόδια. Ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος δεν πρέπει να έχει διόδια και μπορεί να εξευρεθεί λύση. Όπως δεν θα έχει διόδια ο περιμετρικός της Καλαμάτας, ένα έργο για το οποίο δεν πρέπει να έχει κανένας πλέον αμφιβολία ότι θα ολοκληρωθεί ως έργο. Νομίζω πρέπει να λειτουργούμε όλοι με κριτήριο την πραγματικότητα. Έχει χρήματα ο τόπος για να κάνει ένα έργο, μπορεί να το χρηματοδοτήσει, μπορεί να το στηρίξει οικονομικά; Αν δεν μπορεί πρέπει να αναζητήσουμε άλλη λύση. Λοιπόν, σημαντικοί δρόμοι στη Μεσσηνία, όπως ο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, που είναι ίδιας αξίας με τον αυτοκινητόδρομο, δεν μπορεί παρά να γίνει με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Στ.Μ.