Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 23:13

Ανταπαντά και αντεπιτίθεται στο ΠΑΜΕ το Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων

Δεξιά ο πρόεδρος του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων, Σπύρος Σαρδέλης Δεξιά ο πρόεδρος του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων, Σπύρος Σαρδέλης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΛΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αντεπίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπολύει το Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων της Μεσσηνίας, απαντώντας στην καταγγελία ότι η διοίκηση του Σωματείου εφαρμόζει εργοδοτικό συνδικαλισμό αντί να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το Σωματείο ανταπάντησε ότι το ΠΑΜΕ δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αλλά για τα «βολεμένα» μέλη του. Όλα αυτά για την εσωτερική μετάθεση του Ηλία Φωτόπουλου, ύστερα από τη συμμετοχή του στην πρόσφατη απεργία της ΑΔΕΔΥ…

Σε ανακοίνωσή-καταγγελία του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων σημειώνει: «Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία κατά του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ από την «ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» του ΠΑΜΕ για την «συνδικαλιστική δίωξη» του κ. Φωτόπουλου Ηλία, υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας και μέλους του Δ.Σ, για την απόφασή του στις 23 Ιουλίου 2015 με ψήφους δέκα (10) έναντι μίας (1), του μειοψηφούντος  Φωτόπουλου Ηλία.
Μία καταγγελία που μας μοίρασε ο ίδιος ο  Φωτόπουλος χαμογελώντας και  πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας πιέσει και θα μας εκθέσει.
Ξέχασαν βέβαια στην ανακοίνωση να αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, αν και ήξεραν για την συνεδρίαση του Δ.Σ, δεν παρέστησαν για να έχουν ιδίαν αντίληψη αλλά αρκέστηκαν στα όσα τους μετέφερε ο «αμετακίνητος» από τη θέση του, υπάλληλος  Φωτόπουλος Ηλίας.
Θα ξέχασε λοιπόν να σας μεταφέρει κύριοι της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ότι την πρόταση για μετακίνησή του την έκαναν συνάδελφοί του υπηρεσιακοί παράγοντες, εκ των οποίων ο ένας μάλιστα υπήρξε μέχρι πρόσφατα συναγωνιστής του και μετείχε σε εκλογές μαζί με τον Φωτόπουλο Ηλία στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ και εκλέχτηκαν μαζί στο Δ.Σ του Σωματείου. Συναγωνιστής του που στη συνέχεια απηύδησε και ο ίδιος με την συμπεριφορά και τα έργα του  Φωτόπουλου, παραιτήθηκε ακόμα και από το Δ.Σ με εκφράσεις που δεν τιμούν τον ίδιο τον  Φωτόπουλο. Τα πρακτικά του Δ.Σ στη διάθεσή σας. 
Όσο για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που κατηγορείτε κύριοι του ΠΑΜΕ την συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ του Σωματείου, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, γιατί σίγουρα το γνωρίζετε αλλά δεν το αναφέρετε, ότι εμείς «οι κολλητοί του συστήματος» έχουμε μετακινηθεί στην υπαλληλική σταδιοδρομία μας σε διάφορες θέσεις εργασίας, ενώ ο  Φωτόπουλος είναι αμετακίνητος και κάνει το παν για να παραμείνει στη θεσούλα του, κάνοντας πάντα τα ίδια που γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, δηλαδή πωλητής εφημερίδων και διακινητής κομματικών εντύπων του ΠΑΜΕ εν ώρα εργασίας.
Μάλιστα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε προτρέψει τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη να δημιουργήσει θέση στον Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας «ΠΩΛΗΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ»
Θα σας κάνουμε την μία και μοναδική ερώτηση που κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους του Δήμους του Ν. Μεσσηνίας όταν βλέπουν τον Φωτόπουλο να μοιράζει και να διακινεί κομματικά έντυπα του ΠΑΜΕ εν ώρα εργασίας, «εσείς στο ΠΑΜΕ πότε δουλεύετε;»
Δυστυχώς έχουμε διαφορετική αντίληψη της Συνδικαλιστικής δράσης, γιατί ερχόμαστε πρώτοι στη δουλειά μας και φεύγουμε τελευταίοι, γιατί δεν μοιράζουμε κομματικά φυλλάδια, γιατί είμαστε δίπλα στους εργαζομένους χωρίς ηρωισμούς και φανφάρες, γιατί δεν ανήκουμε πουθενά και σε κανένα, γιατί δεν ξεπουλάμε τα πιστεύω μας για να περνάμε καλά.
Όσο για την «απαλλαγή των Σωματείων από τα τσιράκια των εργοδοτών», έχετε πάρει την απάντηση πάμπολλες φορές από τους εργαζόμενους στους Δήμους. Αν δεν την έχετε καταλάβει και το μοναδικό σας μέλημα και συνδικαλιστική επιτυχία είναι να μην μετακινηθεί από τη θέση του ο βολεμένος εδώ και χρόνια  Φωτόπουλος, τότε είστε άξιοι της μοίρας σας.
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε για μία ακόμη φορά (γιατί δεν το έχετε δυστυχώς καταλάβει) ότι οι πρακτικές του τύπου, «ή κάνετε αυτό που θέλει ο  Φωτόπουλος Ηλίας ή αύριο θα φάτε καταγγελία από το ΠΑΜΕ», αυτό το Δ.Σ το οποίο έχουν εκλέξει οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Ν. Μεσσηνίας για να προασπίζει τα δικαιώματά τους και όχι τα ατομικά συμφέροντα του  Φωτόπουλου, δεν μας καθοδηγούν και δεν μας τρομάζουν.
Οι εργαζόμενοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι αυτό το Σωματείο και τα μέλη του, ήταν πάντα παρόν εκεί που έπρεπε, ήταν παρόντα και δίπλα στους εργαζόμενους όταν αυτοί απολύονταν αλλά εσείς και ο  Φωτόπουλος ήσασταν προκλητικά απόντες.
Την τελευταία τριετία είσαστε απόντες και από τα Σωματεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την μεγαλύτερη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), ευτυχώς τώρα το καταλάβατε και επιστρέψατε. ΠΟΤΕ δεν είναι αργά.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι είναι τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με το Φωτόπουλο και τις επιθυμίες του διότι έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων  τους Δήμους.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση η οποία αφορά ζητήματα που ενδιαφέρουν το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους αλλά όχι ατομικά συμφέροντα του μέλους σας».