Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 16:46

Ο Πετράκος υπενθυμίζει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση των αεροδρομίων...

Από κινητοποίηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, κατά της πώλησης των αεροδρομίων, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη Από κινητοποίηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, κατά της πώλησης των αεροδρομίων, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ 
Αν και αποφεύγει να προβεί σε οποιοδήποτε δικό του σχόλιο και χαρακτηρισμό, ο Θανάσης Πετράκος υπογραμμίζει την εξαπάτηση της κυβέρνησης όσον αφορά την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας σε Γερμανική εταιρία, απλώς υπενθυμίζοντας τις σχετικές δηλώσεις που μόλις τον περασμένο Νοέμβρη έκανε ο σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης…

Γράφει ο βουλευτής, Θανάσης Πετράκος, σε ανάρτησή του στο facebook: «Η πώληση των αεροδρομίων «προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον». Τον Νοέμβριο του 2014, πριν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία, ο τότε βουλευτής του και νυν υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, χαρακτήριζε την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων ως μια «αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» αλλά και ως πώληση μιας δημόσιας υποδομής που «προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον».
Λίγους μήνες μετά, από τη θέση της κυβέρνησης και ως υπουργός πλέον Γιώργος Σταθάκης, βάζει την υπογραφή του στο ΦΕΚ για την παραχώρηση των αεροδρομίων.
Τότε, ο Γ. Σταθάκης προειδοποιούσε ότι μέσω της ιδιωτικοποίησης θα επέλθει αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες αλλά και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
«Σήμερα τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους», δήλωνε τότε ο Γ. Σταθάκης».