Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 13:28

Δεκτός με χειροκροτήματα ο Βούτσης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας

Δεκτός με χειροκροτήματα ο Βούτσης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας

ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το δήμαρχο, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Καλαμάτα. Στο σύντομο χαιρετισμό του ανήγγειλε και εκείνος τη διενέργεια εκλογών άμεσα…

Ο υπουργός έφτασε στο Δημαρχείο λίγο μετά τις εννέα το πρωί, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που του προσέφερε τοπικά προϊόντα, ενώ είχε μια σύντομη ιδιαίτερη συνομιλία μαζί του.
Ο δήμαρχος είχε καλέσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τα στελέχη της δημοτικής αρχής  και τους διευθυντές του Δήμου, στους οποίους όμως ο υπουργός έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας ότι έπρεπε να αναχωρήσει αμέσως για την Αθήνα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων που τρέχουν.
Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Βούτσης μίλησε για το τρίτο μνημόνιο, αναγνωρίζοντας ότι τα περισσότερα ίσως μέτρα είναι υφεσιακά υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι τα πράγματα για τη χώρα και τους Έλληνες θα γίνουν καλύτερα.
Οι βασικοί στόχοι, τόνισε ο υπουργός, είναι η τακτοποίηση του δημόσιου χρέους και η δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής.
Ειδικότερα, ο Νίκος Βούτσης είπε στα στελέχη της δημοτικής αρχής και στους διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου ότι μετά την ψήφιση της «περιβόητης συμφωνίας, με τα καλά και τα κακά της», πρέπει «να προγραμματίσουμε μια αναπτυξιακή προοπτική με τη βοήθεια όλων και με το ζήτημα του χρέους σε πρώτη βαθμίδα την τακτοποίησή του, επενδύσεις κ.λπ. Δηλαδή το κάδρο με το τι συμβαίνει θα το έχουμε όλοι μας -ακόμα και εγώ δεν το έχω ακόμα- μετά από μερικούς μήνες. Για να είμαστε ειλικρινείς και να ξέρουμε αν αυτή η συμφωνία που υπογράφηκε είναι βιώσιμη και αναπτυξιακή. Γιατί αρκετά από τα μέτρα, για να μην πω τα περισσότερα, είναι και αυτά υφεσιακά, όπως ήταν τα προηγούμενα κτλ. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν, γι’ αυτό θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλους και για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, τη νέα περίοδο που ξεκινάει για τη χώρα, που ελπίζω να είναι πολύ καλύτερα μέχρι τώρα. Αν φτάσουμε και στο καλά θα είναι μεγάλη υπόθεση αλλά καλύτερα θα είναι, έτσι ελπίζω».
Στ.Μ.