Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 23:50

Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες ζήτησε η Σκα Κέλερ πριν την ομιλία Τσίπρα

Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες ζήτησε η Σκα Κέλερ πριν την ομιλία Τσίπρα

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 
Τη στήριξή των Πράσινων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε, σε χαιρετισμό της πριν από την προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, η Σκα Κέλερ. Τόνισε ότι «πρέπει να είσαστε υπερήφανοι» για τον αγώνα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων της Συρίας, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κάποια αναφορά…

Η Σκα Κέλερ είναι Γερμανίδα ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε και στην πράσινη οικονομία. Τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχω εντυπωσιαστεί από τον αγώνα του φίλου μου Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη. Ποτέ κανένας δεν τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο και πρέπει να είσαστε περήφανοι για αυτόν. Η Ελλάδα έδειξε το δρόμο για έναν αγώνα για μια πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και συμμάχους. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Στεκόμαστε στο πλάι σας διότι πιστεύουμε στον κοινό μας αγώνα. Να δώσουμε ένα αγώνα νίκης σήμερα στην Ελλάδα και αύριο στην Ευρώπη. Εμείς οι Πράσινοι ενώνουμε τις δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον αγώνα γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον».
Σε ό,τι αφορά την πράσινη οικονομία τόνισε: «Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη. Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον μολυσμένο αέρα, τα φυτοφάρμακα, την κακή ενέργεια; Οι αδύναμοι της κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο. Δεν υπάρχει υγιής οικονομία που δεν είναι και πράσινη οικονομία. Η Ελλάδα μεγάλο δυναμικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Αν επενδύσουμε σε αυτούς τους πόρους δεν θα είμαστε μόνο καλοί με τη φύση αλλά θα δημιουργήσουμε και δουλειές που θα υπάρξουν για τα επόμενα 30 χρόνια, που δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες χώρες και οδηγούν στη δημιουργία ενός αυτόνομου καθαρού ενεργειακού συστήματος. Οικολόγοι και ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν οικολογικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της οικονομίας».
Τέλος υπογράμμισε για το προσφυγικό ζήτημα: «Πάρα πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις βόμβες του Ασαντ, από τη φρίκη και την τρομοκρατία των τζιχαντιστών του ΙΣΙΣ και τη δικτατορία στην Ερυθραία. Είναι αυτοί που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Σχεδόν παντού στην Ευρώπη στο παρελθόν υπήρχαν πάρα πολλοί πρόσφυγες. Το να βρίσκουν προστασία και άσυλο είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες τα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε στην Ευρώπη. Αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει τους πρόσφυγες χάνει τον χαρακτήρα της. Αλλά οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη σηκώνουν το ανάστημά τους και καλωσορίζουν τους πρόσφυγες, στη Βουδαπέστη, στη Κω, στο Μόναχο και αλλού».
Στ.Μ.