Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 02:51

Νέος άθλος του Βαγγέλη Μπάκα ξανά στο Σπάρταθλον

Ο Βαγγέλης Μπάκας με τον Γιάννη Ηλιόπουλο λίγο πριν τον τερματισμό του Σπάρταθλον, στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη Ο Βαγγέλης Μπάκας με τον Γιάννη Ηλιόπουλο λίγο πριν τον τερματισμό του Σπάρταθλον, στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη

ΑΓΩΝΑΣ 246 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Αλύγιστη η δύναμη και η ψυχή του Καλαματιανού δρομέα Βαγγέλη Μπάκα. Δύο χρόνια μετά τον άθλο που πέτυχε στο Σπάρταθλον, τον αγώνα Αθήνα-Σπάρτη στα βήματα του Φειδιππίδη, ο Βαγγέλης Μπάκας κατάφερε φέτος να τερματίσει τρίτος Έλληνας, μαζί με τον Σπαρτιάτη Γιάννη Δημόπουλο, τρέχοντας για περισσότερες από 28 ώρες (ακριβής χρόνος 28:45:33)!…

Το Σπάρταθλον είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός αγώνας για τους δρομείς, γρήγορος, με ανηφόρες και κατηφόρες και συνολική απόσταση 246 χιλιομέτρων. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι από τους αθλητές που ξεκινούν καταφέρνουν περίπου οι μισοί να τερματίσουν.
Το 2013 ο Βαγγέλης Μπάκας είχε έρθει δεύτερος Έλληνας αθλητής στο Σπάρταθλον.
Λίγους μήνες πριν, το Μάιο, ο Βαγγέλης Μπάκας έτρεξε στον αγώνα «Δόλιχος 2015», με αφετηρία τους Δελφούς και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, συνολικής απόστασης 255 χιλιομέτρων! Στον αγώνα αυτόν ήρθε δεύτερος με άλλους δύο αθλητές μαζί, τρέχοντας επί 39 ώρες και σχεδόν τρία λεπτά!
Το γεγονός ότι κάποιες φορές επιλέγει να τερματίσει αγκαλιά με άλλους αθλητές, δίνοντας ο ένας στον άλλο δύναμη και κουράγιο, δείχνει το μεγαλείο της προσωπικότητάς του και ότι στόχος δεν τόσο να περάσεις τον άλλο αλλά να ξεπεράσεις τα ανθρώπινα όρια που είναι μια βαθύτερη δοκιμασία.
Στ.Μ.