Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 09:59

Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite, οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας...

Στο Συνέδριο έχουν υποβληθεί 172 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και από τις πέντε Ηπείρους. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (19 από την Ελλάδα, 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες).
Οι εργασίες, που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών, πραγματεύονται σχεδόν όλους του τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ. Επίσης, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν τους παραπάνω τομείς και το πως αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος με τις αντίστοιχες ομιλίες: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;», «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» και «Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες».
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής. Οι σύνεδροι, στον ελεύθερο χρόνο τους θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή. Την Κυριακή θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη.
Χορηγός του Συνεδρίου είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Πρόεδρος Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής: Δρ Δημήτριος Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής.